Pompierii din Marghita au fost chemați, în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 1.35, să stingă un incendiu izbucnit la un hambar din curtea unei gospodării din Ciutelec, comuna Tăuteu.

Cel mai probabil, focul a fost provocat de o mână criminală.

„În urma cercetărilor efectuate la fața locului, s-a stabilit faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat în mod intenționat, de o persoană a cărei identitate urmează a fi stabilită de organele abilitate. Flăcările au afectat aproximativ 15 baloți de paie, circa 8 baloți de fân și aproximativ 0.5 tone lucernă”, a transmis ISU Bihor.

Pe de altă parte, marți seară, în jurul orei 20.20, pompierii din Ștei au intervenit în Câmpani, unde un adăpost de animale a luat foc.

Când militarii au ajuns acolo, flăcările care ardeau violent la podul și acoperișul adăpostului amenințau să se extindă la alte două construcții, dar din fericire echipajele ISU au reușit să evite asta.

Cel mai probabil, grajdul a ars din cauza unui scurtcircuit. Focul a distrus acoperișul adăpostului de animale, pe o suprafață de circa 60 de metri pătrați, și circa 200 de baloți de fân, depozitați în podul construcției. Echipajele de pompieri au reușit să salveze 20 de vaci și două construcții anexe.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!