O maşină marca Mercedes a explodat sâmbătă dimineaţă în Arad, iar bărbatul care se afla la volan a murit carbonizat. Victima este Ioan Crişan, un afacerist cunoscut în Arad, în vârstă de 66 de ani, fostul socru al deputatului liberal Sergiu Bîlcea. El a murit în propria maşină la doar câteva secunde după ce a pornit-o în parcarea unui magazin Profi, anchetatorii luând în calcul ipoteza unui omor. 

Bolid în flăcări

Martorii au declarat pentru presa locală că bărbatul a băut o cafea la un local din apropiere, după care s-a urcat în maşină. "Domnul Crişan a dat cu spatele şi, în momentul în care a virat la dreapta, să iasă din parcare, maşina a explodat", a povestit un martor ocular pentru Newsar.ro.

Explozia a fost puternică. În doar câteva secunde, plafonul bolidului a zburat la câţiva metri distanţă, iar mai multe geamuri aflate la etajul I al blocului din dreptul parcării s-au spart. Bubuitura s-a auzit de la 3 kilometri distană, mai notează publicaţia din Arad.

La faţa locului a ajuns o echipă de criminalişti de la IPJ Arad.

"În această dimineaţă, în jurul orei 7, am fost sesizaţi prin apel 112, despre faptul că în parcarea unui supermarket din municipiul Arad s-a produs o explozie la un autoturism. Mercedesul ardea generalizat la sosirea primelor echipaje, focul a fost stins după 15 minute. După stingere, în interior s-a găsit o victimă, posibil bărbat", a spus George Pleşca, de la ISU Arad.

Vezi momentul exploziei: 

Suspiciuni de omor

Conducerea Poliţiei Române "a dispus deplasarea, de urgenţă, la faţa locului, a unor specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, Direcţiei de Investigaţii Criminale, Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, pentru a sprijini ancheta", a mai precizat IPJ Arad.

O echipă de anchetatori de la Bucureşti a plecat spre Arad, cu un elicopter, pentru a prelua cercetările în acest caz, mai notează Libertatea.ro. 

De asemenea, SRI a anunțat, într-un comunicat, că participă la ancheta desfășurată de Poliția Română. „Au fost prelevate probe care urmează a fi analizate în laborator pentru a se stabili ce tip de substanțe au fost folosite și au facilitat aprinderea”, arată informarea.

SRI exclude ipoteza unui atentat terorist, din primele informații, însă surse din rândul anchetatorilor, citate de Digi 24 și Antena 3, spun că se ia în calcul și varianta unui asasinat cu bombă.

Surse din cadrul anchetei care a început "în forţă" în şocantul caz care a zguduit Aradul (la propriu) dau ca sigură informaţia potrivit căreia "s-a găsit explozibil sub banchetă"! "Anchetatorii au în vedere în special ipoteza omorului", au declarat surse judiciare de la Bucureşti pentru G4Media.

Potrivit Specialarad.ro, o femeie a mărturisit anchetatorilor că a văzut un bărbat care ar fi umblat la mașina afaceristului, înainte ca acesta să se urce în ea. Acum, una dintre ipotezele autorităților este că acel individ ar fi montat un material explozibil. În continuare sunt audiate persoane care locuiesc în zona producerii exploziei. 

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.