După ce Consiliul Judeţean Bihor a tăiat masiv posturile de la Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor, păstrând doar două dintre cele 16 posturi, fostul director UDMR-ist, Bántó Nórbert, a sperat până în ultima clipă că va rămâne pe statul de plată.

Bihorel a aflat că Bántó, care se poate lăuda cel mult cu faptul că în trei ani de mandat a umplut agenţia de colegi de partid şi de membri ai PSD, care la rândul lor nu s-au remarcat cu nimic, s-a înscris la selecţia pentru ocuparea celor două posturi, alături de alţi şase foşti angajaţi.

Mai mult, Bántó a fost singurul care a concurat pentru ambele posturi, doar-doar va rămâne în AMD. N-a convins însă comisia de selecţie, formată din preşedintele AMD, Mihai Jurca, şeful Centrului de Promovare Turistică, Adrian Dubere, şi directorul Lucian Popa din Primăria Oradea.

Comisia i-a preferat pe doi dintre veteranii Agenţiei: geografa Mihaela Ungureanu, care va fi şi coordonatorul structurii, şi specialistul în turism Gabriel Bonaciu. Cei doi au sarcina să continue proiectele AMD într-o atmosferă nepoluată de politruci. Între timp, însă, la AMD încă nu s-a încheiat auditul comandat de preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan. Cine ştie ce "cadouri" a mai lăsat Bántó...