Primarul Ilie Bolojan a anunţat joi, în finalul şedinţei de Consiliu Local, că managerul RAPAS, Romulus Cosma, şi-a depus miercuri demisia din funcţie, şi ca atare a propus un înlocuitor al acestuia. "Având în vedere demisia pe care domnul Cosma a înregistrat-o, propun mandatarea domnului Andrica Liviu ca preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Director al RAPAS", a anunţat Bolojan.

Propunerea sa a fost validată de Consiliul Local, astfel încât Andrica va ocupa postul începând de vineri, 1 octombrie, având la dispoziţie 45 de zile ca să-şi intre în atribuţiuni. "Domnul primar mi-a cerut ca în termen cât mai scurt să fie ordine şi curăţenie în pieţe şi în cimitir, şi - în funcţie de problemele pe care le vom identifica, în urma unui audit, dar şi a resurselor de care dispune regia - să stabilim obiectivele pe termen mediu şi lung", a declarat pentru BIHOREANUL noul şef al RAPAS.

De profesie economist, specializat în management, absolvent al Facultatăţii de Ştiinţe Economice şi al unui masterat în Drept administrativ, Liviu Andrica a ocupat în ultimii doi ani un post de consilier al primarului Ilie Bolojan. El a fost director al Cancelariei Prefectului pe vremea când Mircea Ghitea era prefect, iar înainte de aceasta, timp de 13 ani, a fost manager la o societate comercială privată. Pentru o perioadă, Andrica a mai fost angajat al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor, unde a condus Biroul Organizare şi Salarizare.

BIHOREANUL a prezentat de mai multe ori felul în care, în doi ani de la numire, managerul Romulus Cosma a reuşit să instaleze un haos general în RAPAS, fără însă a stârni, până acum, reacţii la nivelul conducerii municipalităţii. Ziarul nostru a dezvăluit, de pildă, că directorul tolera în pieţe zeci de chioşcuri neautorizate, că a dublat numărul şefilor de pieţe, angajându-l inclusiv pe fratele consilierului primarului Ilie Bolojan, Florin Birta, la conducerea Pieţei Ioşia.

Citeşte pe aceasă temă şi articolul: "Dezastrul Cosma"