Lumea este plină de insecte, vieţuitoare care emit foarte puţine gaze cu efect de seră şi dintre care puţine împrăştie boli. Tocmai din acest motiv o echipă de cercetători nemţi încearcă să stabilească dacă gândacii ori ploşniţele pot fi o viitoare sursă de hrană pentru oameni. Oamenii de ştiinţă au realizat un studiu, cu demonstraţii inedite, în care au atras 200 de degustători.

"Cobaii" aveau menirea de a gusta şi de a dovedi că gustul insectelor nu e chiar atât de rău pe cât se crede, în plus sunt săraci în grăsimi şi simplu de produs, constituie o sursă de proteine mult mai sănătoasă şi mai prietenoasă cu mediul, cu care putem înlocui carnea.

Printre degustători s-a numărat şi o studentă care a afirmat că viermii seamănă la gust cu nucile. "E doar o problemă de gust şi de voinţă", a spus Arnold van Huis, unul dintre cercetători. Peste 500 de specii de insecte sunt mâncate în Mexic, 250 în Africa, iar în China sunt considerate delicatese.