Deşi a făcut multă vâlvă, atât în presa din România cât şi în cea internaţională, unele publicaţii considerând-o chiar favorită, trupa Mandinga s-a clasat doar pe locul 12 în finala Eurovision 2012, de sâmbătă de la Baku. Concursul a fost câştigat de reprezentanta Suediei, Loreen, cu piesa "Euphoria".

Este cea de-a cincea ediţie câştigată de reprezentanţii Suediei de la succesul legendarei trupe ABBA din 1974, când au lansat "Waterloo". Loreen a reuşit să strângă în total 372 de puncte şi a fost declarată câştigătoare.

Chiar dacă până şi la cotele de pariuri melodia "Zaleilah" se număra la un moment dat printre favorite, aceasta a reuşit să aducă României doar locul 12, după ce doar Republica Moldova a acordat ţării noastre cele 12 puncte. În total, melodia compusă de Costi Ioniţă a primit 71 de puncte. 

România fost pe locul al doilea în clasamentul Spaniei, cu 10 puncte, însă nu s-a mai regăsit pe primele trei poziţii (cu 12, 10 şi respectiv 8 puncte) în clasamentul unei alte ţări.

În 2011, România a fost reprezentată de trupa orădeană Hotel FM, cu melodia "Change", care s-a clasat, însă, pe locul 17.