După ce în ziua referendumlui a mers la vot însoţit de 25 de fotomodele, toate în costume de baie, extravagantul primar de Constanţa, Radu Mazăre, e luat în vizor. Edilul s-a plâns că manechinele au fost chemate în faţa procurorilor să se explice, după ce preşedintele PDL Constanţa i-a făcut două plângeri penale.

Potrivit lui Mazăre, citat de televiziuni, fetele au fost întrebate de anchetatori de ce au votat. Edilul s-a arătat deranjat de demersul procurorilor.

"Au fost chemate şi au dat explicaţii de ce au votat. În ţara lui Băsescu oamenii sunt întrebaţi de ce au votat. Le-a convins Mazăre să voteze? Eu de şapte ani spun că procurorii sunt slugile lui Băsescu. Este halucinant să fie chemate zece fete să fie întrebate de ce au votat. Mâine vor mai fi chemate şase fete", a declarat Radu Mazăre.

Totodată, însuşi edilul e anchetat de procurori. Potrivit unui comunicat de joi al Parchetului instanţei supreme, în perioada 29 iulie - 9 august, pe rolul Parchetului Judecătoriei Constanţa au fost înregistrate 16 cauze penale vizând posibile infracţiuni la Legea nr. 3/2000 privind referendumul, toate acestea fiind în lucru la Poliţie, cercetările desfăşurându-se sub supravegherea procurorilor.

"Unul dintre aceste dosare are ca obiect o plângere formulată de către organizaţia judeţeană Constanţa a Partidului Democrat Liberal, formulată împotriva lui Mazăre Radu Ştefan, primarul municipiului Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 52 din Legea 3/2000, cauză aflată în faza actelor premergătoare. Până în prezent, procurorul de caz nu a dispus şi nu a efectuat audieri, o serie de persoane fiind, însă, audiate, în cursul zilei de ieri (miercuri n.r.), 8 august, la sediul Poliţiei municipiului Constanţa - Biroul Investigaţii Criminale, care efectuează cercetările în cauză", se arată în comunicatul procurorilor.

Hotelul din staţiunea Mamaia, unde au fost cazate fetele, a fost luat la puricat de poliţişti.

După cum se ştie, primarul Constanţei, Radu Mazăre, s-a dus la vot la referendum într-o secţie din Mamaia, însoţit de 25 de manechine. "Avem aici turistele din Focşani, Medgidia. Am grijă de turiste să voteze pentru ca de data asta pentru mine votul este o plăcere. Pentru ele e puţin cam dimineaţă la ora 12 aşa că trebuie strunite puţin. Sunt în bikini şi cu buletinul la bikini".