Moment controversat în timpul primului concert Coldplay de la București: Solistul celebrei trupe britanice, Chris Martin, l-a invitat la un moment dat pe scenă pe Babasha, un tânăr manelist aflat în „trending” pe Youtube. Când acesta a început să cânte o manea, a fost huiduit puternic de fanii Coldplay prezenți la concert. 

Înainte de a-l aduce pe scenă pe Babasha, Chris Martin le-a spus spectatorilor că a căutat pe Youtube cântăreții din România și așa l-a descoperit pe invitat.

De altfel, o piesă de-a sa, numită „Păi Naa” și publicată de doar 11 zile, a strâns deja 6,9 milioane de vizualizări pe Youtube. 

„Îl chem pe scenă pe noul meu prieten român, un tânăr artist pe care sper să-l primiți cu inima deschisă”, a spus Chris Martin, potrivit Republica.ro. La rândul său, Babasha a spus: „În seara asta încercăm să spargem niște bariere”.

Acompaniat de Chris Martin la pian, Babasha a început să cânte manele, iar reacția publicului a fost imediată. S-a huiduit puternic pe Arena Națională, care a găzduit show-ul.

„În mai puțin de două minute s-a huiduit încet, apoi lung, profund, temeinic. Nu tot stadionul; au fost și aplauze timide, dar apoi huiduielile s-au amplificat. Nu au mai fost doar proteste, ci o revărsare de ură apăsată. De puteai să o tai cu cuțitul la un moment dat. Era palpabilă. Mie mi s-a pus un gol în stomac. S-a încheiat momentul cu ceva aplauze și un cor de proteste. Nu de la toată lumea, dar de la mulți”, a povestit, pe Facebook, jurnalistul Cătălin Striblea, care a asistat la concert.

Ulterior, mai mulți spectatori au spus că li s-a părut nepotrivită alăturarea muzicii Coldplay, pentru care se duseseră la concert, cu manelele. 

Alții au spus că erau artiști români mult mai valoroși care meritau să fie pe acea scenă. 

Au fost și voci care au condamnat, totuși, reacția publicului. 

În afara acelui moment controversat, spectatorii au lăudat show-ul Coldplay, care a inclus și o scenotehnică deosebită, așa cum trupa și-a obișnuit fanii.

Cântărețul Babasha a reacționat, la rându-i, după show. El a spus că nu se aștepta să fie fie primit chiar atât de rău. A mai susținut că manelele sunt hulite din cauza rasismului, și nu a muzicii în sine. „Nu mă aşteptam în viaţa mea să fie chiar atât de rău. Le mulţumesc tuturor celor care mi-au luat apărarea. Sunt câteva persoane de la care nu mă aşteptam. Eu sunt doar un puşti de 22 de ani care chiar munceşte, zi şi noapte, pentru un vis. Pentru cine nu înţelege, maneaua este rău famată doar din cauza rasismului, nu din cauza muzicii în sine. Străinii ne apreciază, doar românii nu ne apreciază”, a transmis Babasha, potrivit Spotmedia.ro. 

Cântărețul a precizat că ar fi acceptat duetul cu Coldplay „indiferent de toate huiduielile din lume”. „ Am avut şi o probă de sunet înainte, pentru că aşa este normal, cu Chris Martin personal. Lui i-a plăcut foarte tare de mine”, a adăugat Babasha. 

Coldplay urmează să susţină al doilea concert la Bucureşti, joi, pe Arena Naţională. Este posibil ca Babasha să fie chemat din nou pe scenă, el spunând, de altfel, că joi „urmează un show şi mai şi”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!