Cea de-a 54-a ediţie a Târgului de la Vama Sării va avea loc în perioada 29 - 30 iunie la Vadu Crişului, iar organizatorii au pregătit la intrarea în Defileul Crişului Repede diferite activităţi şi concerte, ba folclorice, ba rock, ba chiar şi unul cu manele cântate de Jador. 

Ediţia din acest an va fi deschisă sâmbătă, de la ora 17:30, cu tradiţionala sosire a plutei cu sare, un moment simbolic ce aminteşte de vechea activitate de vămuire a sării în defileul Crişului Repede.

Evenimentul va continua cu deschiderea expoziţiei "Fără frontiere" a artistului fotograf Ovi D. Pop, în sala de sport, unde vor fi expuse fotografii din Vadu Crişului şi localitatea înfrăţită Hajdúszoboszló din Ungaria.

De la ora 18:30, pe scena amplasată pe terenul de fotbal vor urca interpreţi locali, iar de la ora 21:00 va avea loc un spectacol susţinut de solista de muzică populară Otilia Haragoş Seghedi şi Stângaciu, urmat de o discotecă în aer liber.

Duminică, 30 iunie, festivităţile vor începe la ora 9 cu concursul "Cea mai gustoasă mâncare a Târgului", iar de la ora 11:30 formaţii artistice vor defila din centrul satului până la terenul de fotbal, unde mai apoi vor începe recitalurile folclorice. 

Spre seară vor ajunge pe scenă Mohácsi Brigitta şi formaţia rock orădeană Mustang, iar de la ora 21 cântăreţul de manele Jador le va cânta fanilor piese din repertoriul lui precum "Dau moda" sau "Sunt o forţă", melodii ale căror videoclipuri au strâns zeci de milioane de vizualizări pe YouTube.

Ediţia din acest an a Târgului de la Vama Sării va culmina cu un foc de artificii programat la ora 22:30, urmat de o discotecă în aer liber.

Pe durata târgului, cei mici se vor putea bucura de un parc de distracţii şi un atelier interactiv de tir cu arcul, pus la dispoziţie de Clubul Sportiv Redpoint.

Organizatori ai evenimentului sunt Primăria şi Consiliul Local Vadu Crişului, cu sprijinul Centrului de Cultură al Judeţului Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!