Cântăreţul de manele Dani Mocanu a fost condamnat, joi, la 6 luni de închisoare cu executare pentru incitare la ură şi discriminare într-unul dintre videoclipurile sale lansat în 2019, cu mesaj dur împotriva femeilor. 

Acesta a fost condamnat de Judecătoria din Piteşti pentru mesajele transmise în melodia "Curwa", sentinţa nefiind una definitivă. Potrivit Digi24.ro, judecătoria a obligat manelistul la plata unei amenzi de 15.000 de lei, iar platforma YouTube trebuie să retragă videoclipul "Curwa (Official Video) Hit 2019", precum şi toate videoclipurile conexe.

Clipul poate fi văzut în continuare pe internet şi a strâns până acum 22 de milioane de vizualizări. "Ca o maşină de pe net, aşa te-am cumpărat. Erai lovită peste tot şi eu te-am reparat, am schimbat tot la tine să te pot scoate pe stradă. După ce ţi-am dat kilometrajele înapoi îmi spui că e mai bine să renunţi acuma la noi", sunt câteva dintre versurile cântate de manelist. 

"În data de 27.04.2019, inculpatul a încărcat pe platforma online YouTube un videoclip filmat şi montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg la ură şi discriminare împotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări şi a generat venituri de aproximativ 34.000 USD, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului", au transmis procurorii, potrivit Adevarul.ro.

Controversatul cântăreţ a fost trimis în judecată în luna ianuarie anul trecut, după o reclamaţie făcută la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării (CND).

Piesa reprezintă "discriminare pe criteriul sex şi instigare la violenţă şi are ca efect crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare şi ofensatoare la adresa femeilor, cu atât mai mult cu cât mesajele transmise prin versurile şi videoclipul melodiei "Curwa" sunt din partea unui artist cunoscut publicului larg, care legitimează astfel şi încurajează atitudinile misogine", au subliniat reclamanţii, potrivit G4media.ro.