Manelistul Florin Salam a fost reţinut pe Aeroportul J.F.K din New York, după ce a fost prins cu o geantă în care avea 100.000 de dolari, de zece ori mai mult decât limita maxim admisă de bani cash. Autorităţile americane i-au confiscat lui Salam banii, pe motiv că nu a putut dovedi provenienţa lor.

Artistul a cântat la New York, la invitaţia patroanei unui restaurant cu specific românesc. Concertul a avut loc pe 18 februarie, scrie wowbiz.ro, şi a atras un număr foarte mare de români din SUA, motiv pentru care a şi fost mutat într-un ballroom, Renaissance Event Hall.

Acelaşi site scrie că românii au aruncat cu bani în manelist, la concert, cerându-i dedicaţii, şi aşa ar fi adunat cei 100.000 de dolari. 

Când a vrut să se întoarcă în ţară, Salam a fost oprit însă de autorităţile vamale americane, care l-au ridicat şi pe el, şi pe muzicanţii cu care era. Cu toţii au fost duşi într-o cameră de audieri, unde manelistul a fost chestionat de unde are banii.

Deşi Salam le-a spus că i-a câştigat la o prestaţie artistică, pentru că n-a avut acte doveditoare, a rămas fără bani. Apoi, toţi românii au fost lăsaţi să plece.

Wowbiz.ro mai scrie că manelistul are de gând să deschidă un proces, pentru a-şi recupera banii confiscaţi de americani.