Doi bihoreni au ajuns marţi la spital, în urma unui accident rutier petrecut, la orele amiezii, pe DN 1, la ieşirea din Oradea, în zona reprezentanţei auto Opel.

Se pare că vina o poartă şoferul unui Ford Focus, un tânăr de 30 de ani din Oradea, care nu s-a asigurat suficient înainte să iasă în depăşire şi a fost izbit din plin de o dubiţă de transport pâine pentru brutăria Gi&Ko, condusă de un orădean în vârstă de 49 de ani.

"Colegul meu mi-a spus că şoferul maşinii a vrut să depăşească un TIR şi i-a ieşit brusc în faţă", a precizat, pentru BIHOREANUL, reprezentantul brutăriei, ajuns la locul accidentului.

Atât autoturismul, cât şi dubiţa au fost serios avariate, iar şoferul Fordului a avut nevoie de ajutorul echipajelor de descarcerare din cadrul ISU Crişana pentru a fi scos dintre fiarele contorsionate. Ambii conducători auto erau singuri în maşini şi au ajuns la spital conştienţi. "Şoferul autoturismului urla săracul de durere", a povestit un martor.

"Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele exacte în care s-a produs accidentul", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei bihorene, comisar Ioana Indrieş. 

Dat fiind că şoseaua Calea Clujului este cea mai aglomerată din Oradea, iar în zona în care s-a petrecut accidentul are doar o bandă de circulaţie pe sens, traficul rutier a fost mult îngreunat. Chiar şi la o oră după producerea accidentului, coloana de maşini pe direcţia spre Oşorhei se întindea până în zona stadionului Motorul.