Primul politician bihorean care a reacţionat după ce Parlamentul a demis prin vot Guvernul Dăncilă a fost, joi după-amiază, şeful organizaţiei judeţene a PSD, Ioan Mang, care a profeţit pe Facebook că ziua aceasta va rămâne în istorie ca "joia neagră pentru bunăstarea românilor" şi a condamnat "haosul" în care preşedintele Klaus Iohannis "a aruncat ţara".

"Lista ruşinii"

Preşedintele PSD Bihor a afirmat că "moţiunea de astăzi a trecut cu votul unor trădători, pentru care interesul personal a fost mai important decât interesele românilor şi stabilitatea guvernării", îndemnându-şi prietenii de pe Facebook "să studieze atent" ceea ce el numeşte "lista ruşinii", adică a "parlamentarilor care au spus astăzi că vor salarii şi pensii tăiate, că vor peste 400.000 de români concediaţi din sistemul public, că vor să pedepsească mediul de afaceri şi să stopeze programele pentru tineri antreprenori!".

Ioan Mang consideră că adoptarea moţiunii de cenzură "înseamnă începutul unui perioade de instabilitate şi austeritate pentru România", ignorând că însuşi PSD şi-a demis un Guvern, cel condus de Sorin Grindeanu, tot prin moţiune de cenzură, iniţiată la dispoziţia liderului de atunci, Liviu Dragnea.

"Această zi va rămâne în memoria colectivă ca joia neagră pentru economia şi democraţia românească. Joia neagră pentru bunăstarea românilor", a mai transmis Mang, arătând că răsturnarea PSD de la putere va avea numai efecte negative asupra cetăţenilor.

Atac la Iohannis: Să vină cu un guvern "de îndată"!

Pe de altă parte, şeful PSD Bihor îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis de "haosul în care aruncă astăzi ţara, lăsând-o fără viziune şi program de guvernare, fără guvern stabil, fără buget rectificat, în prag de iarnă şi în pline alegeri prezidenţiale", ceea ce, spune Mang, "va avea efecte devastatoare pentru economie şi pentru imaginea României în plan extern".

Politicianul a reluat şi solicitarea ultimativă a ex-premierului Viorica Dăncilă ca preşedintele "să vină de îndată cu un guvern care să aibă o majoritate stabilă în Parlament, pentru a evita destabilizarea ţării pe termen mediu şi lung".

"Să rămânem uniţi!"

În ce priveşte propriul partid, Ioan Mang susţine că "PSD pleacă de la guvernare cu fruntea sus", motivând că "am dovedit că ştim să luăm măsuri bune pentru oameni, măsuri prin care să creştem nivelul de trai şi bunăstarea românilor", cum ar fi "creşterea fără precedent a salariilor şi pensiilor românilor" şi "demararea" de investiţi "în toată ţara, cum nu s-au mai făcut până acum niciodată".

"PSD va continua să lupte pentru fiecare român. Toţi cei care ne susţin nu trebuie să se demobilizeze", le cere Mang colegilor de partid, arătând că "trebuie să rămânem uniţi şi concentraţi asupra alegerilor prezidenţiale", fiindcă "nu trebuie să lăsăm toată puterea în mâinile unui singur om", adică Iohannis, care "nu a făcut nimic pentru români timp de cinci ani", ci, dimpotrivă "a blocat guvernarea chiar şi cu preţul încălcării Constituţiei".

Deşi căutat de BIHOREANUL pentru explicaţii inclusiv despre posibila reconfigurare a scenei politice locale după ce şi UDMR a votat demiterea Guvernului Dăncilă, Mang a refuzat să răspundă la telefon.