PSD vrea să aibă cu ce se lăuda anul viitor, când vor fi alegeri locale şi parlamentare. Liderul social-democraţilor bihoreni, Ioan Mang, le-a cerut primarilor şi firmelor angrenate în lucrări de drumuri, reţele de apă şi de canalizare, finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, să urgenteze şantierele. Asta pentru că, printr-o rectificare bugetară, prin PNDL în Bihor au fost alocate, la început de septembrie, 22 milioane de lei.

„Fac un apel la constructori şi primari pentru a urgenta execuţia lucrărilor şi să depună documentele de plată. Marea problemă este că nu se reuşeşte cheltuirea acestor bani şi ar fi mare păcat să existe bani la Ministerul Dezvoltării şi să nu se cheltuie”, a declarat Mang, vineri, într-o conferinţă de presă.

„Sperăm să mai existe o rectificare în acest an, astfel încât să se mai aloce bani. (...) Intenţia este de a se termina cât mai multe lucrări”, a mai spus Mang.

Potrivit social-democratului, în 2014 pentru lucrările PNDL din Bihor s-au alocat 48 milioane de lei, din care 11 milioane nu au fost cheltuite.

BIHOREANUL i-a cerut politicianului să dea exemple concrete de proiecte care stagnează sau pentru care au venit bani, însă Mang a precizat că nu are o astfel de listă. „Sunt peste tot. De la noi, la primarii PSD, pot să vă spun că probleme grave avem la Finiş, la mai multe lucrări”, a spus şeful PSD Bihor.