Liderul PSD Bihor, Ioan Mang, le transmite veşti bune angajaţilor Direcţiei Regionale Vamale din Oradea: cel puţin anul acesta vor rămâne pe loc. Într-o conferinţă de presă ce a avut loc miercuri, la sediul partidului, Mang a spus că a discutat la începutul săptămânii cu vicepremierul Liviu Dragnea despre această problemă şi a obţinut promisiunea acestuia că Direcţia rămâne deocamdată pe loc.

"Această acţiune (n.r. mutarea la Cluj-Napoca) a fost stopată şi în acest an sper să nu mai discutăm acest subiect. Lucrurile sunt încă în discuţie, vom încerca să rezolvăm definitiv această problemă. Angajaţii trebuie să stea liniştiţi", a declarat Ioan Mang. Întrebat de jurnalişti de ce precizează "anul acesta", şeful PSD Bihor a spus că nu poate şti ce se va întâmpla anul viitor.

Potrivit acestuia, discuţia cu Dragnea a avut loc după ce a aflat că lunea aceasta angajaţilor li s-a cerut, din nou, să declare în scris dacă acceptă sau nu să se mute la Cluj Napoca. Asta chiar dacă miercurea trecută parlamentarii PSD de Bihor Ioan Sorin Roman şi Florian Bodog au obţinut promisiunea ministrului Finanţelor, Ioana Petrescu, că cel puţin o lună decizia mutării Regionalei de la Oradea la Cluj Napoca va fi blocată.

Transferarea sediului Direcţiei Regionale Vamale de la Oradea la Cluj a fost anunţată verbal de şeful ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, în cursul unei vizite-fulger făcute la Oradea în data de 20 august, fără a explica de ce şi când va fi făcută mutarea, ceea ce i-a determinat pe cei 36 de angajaţi ai instituţiei să declanşeze, pe 27 august, un protest chiar în faţa instituţiei.

Potrivit acestora, mutarea este iraţională şi va avea efecte negative atât asupra lor, deoarece vor fi obligaţi fie să se stabilească în Cluj, părăsindu-şi familiile, fie să demisioneze, cât şi asupra instituţiei, întrucât supravegherea vamală şi a antrepozitelor fiscale este mai eficientă din apropierea frontierei decât de la o depărtare de 154 kilometri, mai ales că din cei cinci mari fabricanţi de produse accizabile patru activează pe teritoriul judeţului Bihor, iar contrabanda cu ţigări, alcool ori produse petroliere este mai mare în apropiere de graniţă.

Citeşte pe această temă şi articolele:

Ministrul finanţelor a blocat, pentru o lună, mutarea Regionalei Vamale

Pun Bihorul pe ultimul loc! Regionalizarea continuată de PSD mută de la Oradea la Cluj cele mai importante servicii deconcentrate