Liderul PSD Bihor, Ioan Mang, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul partidului, că social-democraţii bihoreni au intrat oficial în opoziţie.

După ce săptămâna trecută, în şedinţa Consiliului Local Oradea, viceprimarul PSD Ovidiu Mureşan a fost înlocuit cu UDMR-istul Huszár István, iar în şedinţa Consiliului Judeţean din 24 februarie va fi şi el debarcat din funcţia de vicepreşedinte, Ioan Mang a spus că PSD Bihor este făcut pe nedrept vinovat pentru nerealizările Primăriei. "Niciun proiect major al Primăriei Oradea nu a fost blocat, ci susţinut. Cei care azi sunt aliaţii lui Ilie Bolojan au blocat atunci aceste proiecte", a declarat Mang, făcând referire la membrii UDMR.

Bolojan, adevăratul sabotor

Şeful social-democraţilor bihoreni a înşirat apoi lista proiectelor susţinute de social-democraţi în Oradea: atribuirea prin încredinţare directă a lucrărilor la podul Macio, centura care va lega Calea Sântandreiului cu Episcopia, proiect ce "a fost susţinut inclusiv de mine personal în faţa conducerii CNADNR şi a Ministerului Transporturilor" ori supratraversările de pe şoselele de centură, "care au fost şi vor fi susţinute". Mang a menţionat şi proiectele pe care PSD nu le-a susţinut: exproprierea Centrului Salem din strada Nufărului ori mutarea Muzeului în Cetate, iniţiativă a primarului Ilie Bolojan nesusţinută nici de UDMR la vremea respectivă.

"Din punct de vedere al PSD, sau al PSD Bihor, cum le place (n.r. liberalilor) să spună, adevăratul sabotor al dezvoltării oraşului este administraţia păstorită de Ilie Bolojan", a declarat Mang, adăugând că nu din cauza PSD Electrocentrale a încasat o amendă record de la Ministerul Mediului, noul CET pe gaz nu este construit ori proiectele europene sunt în întârziere. "Responsabilitatea nu trebuie căutată la PSD, ci la managementul defectuos al domnului primar şi al oamenilor puşi de dumnealui pe funcţie", a spus Mang.

Nicio tragedie!

Totodată, şeful social-democraţilor a ţinut să spună că în filiala pe care o conduce "nu este nicio tragedie" că nu va mai avea vicepreşedinte în CJ ori că nu are viceprimar în Oradea. "E sfârşitul unui vis frumos care din ambiţii politice se termină urât. Ambiţiile colegilor din PNL de a avea doar ei puterea şi de a deţine toate funcţiile", a mai spus Ioan Mang.

Întrebat de jurnalişti dacă îi impută "managementul defectuos din Primărie" şi fostului viceprimar PSD Ovidiu Mureşan, Mang a spus că nu, pentru că acesta n-a avut un cuvânt prea greu în executivul oraşului.

Totuşi, şeful pesediştilor bihoreni îl blamează pe Mureşan pentru că acceptă o funcţie de la primarul Ilie Bolojan, aşa cum chiar fostul viceprimar a sugerat că se va întâmpla, într-un interviu acordat în numărul din această săptămână din BIHOREANUL.

"Trebuia să intre în opoziţie. (...) Dacă acceptă o poziţie, va părăsi funcţia de preşedinte al PSD Oradea. Când eşti angajat într-o instituţie din subordinea primarului sau a Primăriei, nu poţi conduce participând în opoziţie", a spus Mang.

Mureşan, la CAO

El a mai declarat şi că a discutat cu Mureşan aceste lucruri, acesta le-a înţeles şi "rămânem prieteni". Biroul Judeţean al PSD Bihor va decide cine va prelua interimar şefia filialei municipale, însă, a spus Mang, şanse mari le are tânărul Liviu Popa Sabău.

Mang a refuzat să spună ce funcţie va primi Mureşan, însă a spus că va fi una bine plătită, astfel că îl poate înţelege, ca om, că acceptă oferta. "O să rămână acolo până la alegerile următoare", a spus Mang.

La insistenţele jurnaliştilor, şeful PSD BIhor a confirmat că, din câte ştie el, viceprimarul Ovidiu Mureşan va fi angajat al Companiei de Apă Oradea.