Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, se bucură că cel pe care l-a numit în mai multe rânduri "prietenul meu" Liviu Dragnea este preşedintele interimar al Partidului Social Democrat. Contactat joi de BIHOREANUL, liderul social-democraţilor bihoreni spune că rezultatul votului de miercuri, de la Comitetul Executiv al PSD, este unul "normal".

"Este vorba despre omul care a fost secretar general al partidului, care a condus partidul în multe campanii electorale, cu foarte multă expertiză în organizare. Cunoaşte bine organizaţiile judeţene şi problemele din partid. Doamna Rovana Plumb este o femeie la care noi toţi ţinem foarte mult. În plus, este preşedinta Consiliului Naţional, era bine să se creeze o echipă, să n-o lăsăm singură", a declarat Mang, pentru BIHOREANUL.

Liderul PSD Bihor a recunoscut şi că, în urma unei decizii din conducerea filialei, i-a dat votul său lui Dragnea.

Întrebat ce se va întâmpla dacă sentinţa de condamnare a lui Liviu Dragnea la un an de închisoare cu suspendare va fi menţinută de judecători şi la apel, Mang speră că acest lucru să nu se întâmple. "Noi sperăm să nu se confirme această sentinţă. În plus, domnul Dragnea nu a anunţat că va candida şi la congresul din noiembrie, este preşedinte interimar până la congres", a spus Ioan Mang.

Pe de altă parte, noul lider al PSD-iştilor este aşteptat la Oradea chiar săptămâna viitoare, când urmează să aibă loc alegeri în PSD Bihor. În funcţie de programul lui Dragnea, conferinţa judeţeană ar urma să fie miercuri, 29 iulie, sau joi, 30 iulie. Dragnea a fost la Oradea în urmă cu o lună, când s-a întâlnit cu primarii din judeţ şi cu alţi reprezentanţi PSD Bihor, iar în faţa jurnaliştilor orădeni l-a criticat dur pe primarul Ilie Bolojan, acuzându-l că este un mincinos.

Până atunci, chiar în această seară are loc conferinţa de alegeri a PSD Oradea. Singurul candidat la şefia filialei s-a anunţat actualul preşedinte interimar, Liviu Sabău Popa.

Citeşte şi: "Liviu Dragnea, noul preşedinte al PSD. Victor Ponta s-a sustras de la vot"