Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, consideră demersul liderului său politic, Liviu Dragnea, de a reclama la Avocatul Poporului Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului de săptămâna trecută, care permite organizarea referendumului în aceeaşi zi şi aceleaşi secţii de vot cu alegerile locale, ca fiind unul firesc, întrucât "orice cetăţean care doreşte un respect al legii şi un minim bun simţ nu poate să modifice legi pe parcursul desfăşurării meciului".

"Sunt convins că, dacă va ajunge la Curtea Constituţională, aşa cum Curtea a decis în 2013 că orice modificare a unei legi de tip referendum sau electorală nu se poate aplica în mai puţin de un an de la data adoptării, aceeaşi decizie va fi luată şi de această dată", a declarat Mang, marţi, într-o conferinţă de presă.

Liderul PSD Bihor susţine că PNL face un abuz, încercând să modifice legea cu o lună înainte de alegeri. "Este un abuz al PNL-ului, tot aşa cum au vrut să modifice alegerile în două tururi. (...) Încălcarea cu bocancii peste orice lege din această ţară creează un precedent foarte periculos, indiferent de subiectul acestei legi", a declarat Mang.

Întrebat dacă a discutat cu Liviu Dragnea despre sesizarea la Avocatul Poporului, social-democratul bihorean spune că n-a avut încă ocazia. "Credeţi că domnul Dragnea are nevoie să-l sune Mang ca să vadă că s-a încălcat o lege? Nu cred", a spus şeful PSD Bihor.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seară, într-o emisiune televizată, că a sesizat Avocatul Poporului cu privire la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului de săptămâna trecută, care permite organizarea referendumului local în aceeaşi zi şi în aceleaşi secţii de vot cu alegerile locale. În baza acestei sesizări, Avocatul Poporului poate sesiza Curtea Constituţională privind neconstituţionalitatea Ordonanţei, urmând apoi ca judecătorii CCR să se pronunţe asupra acestui fapt.

Citeşte pe această temă şi articolele:

Dragnea sare la Bolojan! PSD a reclamat Ordonanţa care permite organizarea referendumului deodată cu alegerile locale

"Da" pentru referendum! BIHOREANUL vă prezintă detaliile organizării celei de-a treia consultări pentru Oradea Mare