După o seară furtunoasă, în care Comitetul Executiv al PSD a decis să-i retragă sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu, miniştrii şi-au dat demisiile, iar prim-ministrul a anunţat că refuză să demisioneze, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, consideră la rândul său că Grindeanu trebuie să plece din Executiv.

"Domnul Grindeanu a făcut dovada faptului că nu mai este în acelaşi film cu noi, în aceeaşi echipă. Din păcate. Dacă este într-adevăr membru PSD, cum spune, şi ţine la partidul ăsta, să-şi dea demisia", a declarat Ioan Mang, joi, pentru BIHOREANUL.

Liderul social-democraţilor bihoreni a reiterat acuzele prezentate de şeful PSD, Liviu Dragnea, spunând că premierul nu se ţine de programul de guvernare.

"Ştie şi domnul Grindeanu foarte bine că o măsură fiscală se pune în aplicare la şase luni după legiferare. Noi ne-am angajat de pildă că la 1 ianuarie 2018 vom tăia impozitul pe salariile şi veniturile din activităţi independente sub 2.000 de lei pe lună. Neexistând în Parlament astăzi o lege care să specifice acest lucru şi care să fie votată până la 30 iunie, e pus în pericol programul de guvernare", a declarat Mang.

Cât despre următoarea nominalizare pentru funcţia de premier, Mang a spus că este o decizie care se va lua în şedinţa de joi a CEX-ului: "În mod normal şi constituţional, următorul premier va fi tot de la PSD".

În acelaşi timp, deşi este evident că eşecul premierului înseamnă şi eşecul miniştrilor din Cabinet, Mang nu îi reproşează nimic şefului de la Sănătate, orădeanul Florian Bodog. "Nu s-a făcut analiză pe ministere, a fost o analiză pe direcţii, domenii", a declarat şeful PSD Bihor.