Senatorul Ion Mang este de părere că politicienii bihoreni ar trebui să fie mai interesaţi de starea drumurilor comunale şi judeţene decât de Autostrada Transilvania. Social democratul îşi întemeiază afirmaţiile pe primele rezultate ale sondajului pe care formaţiunea pe care o conduce îl face, cu scopul de a afla cine dintre liderii PSD, PNL şi PC are mai multe şanse la şefia CJ. Conform lui Mang niciunul dintre răspunsurile primite nu a vizat starea Autostrăzii.

"Eu cred că noi, politicienii, ar trebui să fim mai aproape de oameni şi de nevoile lor. Din sondajul pe care l-am făcut cu privire la şansele pentru preşedinţia CJ am constat că niciunul dintre respondenţi nu este interesat de Autostradă. Pe oameni îi interesează starea drumurilor comunale şi a celor judeţene. Asta nu înseamnă că Autostrada nu este importantă pentru judeţul Bihor", a explicat Mang.

Remarca parlamentarului vine la doar o zi de la conferinţa făcută pe teren, la Autostrada Transilvania, de liberalul Cornel Popa care critica Guvernul Boc pentru că a abandonat lucrările la unul dintre cele mai importante obiective ale judeţului.

Mang a mai declarat că de la începutul aşa-zisei campanii de informare s-au strâns 280 de scrisori în care bihorenii şi-au exprimat păreri cu privire la ce ar trebui făcut pentru judeţul Bihor, afirmând că vineri a început distribuirea fluturaşilor PSD şi în Oradea.

Senatorul a trimis "săgeţi" şi către UDMR, despre care a spus că se aşteaptă să iasă de la guvernare după 1 iulie. "Eu cred că UDMR este formaţiunea politică cea mai pragmatică şi cea mai serioasă din România. Ţinând cont de faptul că membrii importanţi ai Uniunii spuneau că vor ieşi de la guvernare dacă Parlamentul nu va adopta un plan economic de ieşire din criză sunt curios să văd ce vor face pe 1 iulie când se va încheia sesiunea parlamentară", a spus senatorul PSD.