Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, nu se arată deranjat că oameni din toată ţara, inclusiv orădeni, protestează în stradă seară de seară strigând sloganuri anti PSD.

"E dreptul fiecăruia să protesteze. Protestatarii pot să protesteze în continuare, nicio problemă, noi apărăm sau reintroducem statul de drept. Legile nu se fac în stradă. Noi urmărim ca judecătorul să fie complet independent şi să nu mai depindă, să nu mai răspundă, să nu mai fie acuzat dacă nu face ceea ce i se spune de persoane fizice sau instituţii publice. Acesta e statul de drept", a declarat Mang, vineri, pentru BIHOREANUL.

El a mai adăugat că modificările făcute de Guvern "sunt solicitate de Curtea Constituţională şi în deplin acord cu deciziile comisiei de la Veneţia, şi acelea sunt obligatorii, şi restrâng într-adevăr unele din drepturile procurorilor". "Pentru asta lumea iese în stradă. Sigur, e dreptul oamenilor, într-o democraţie fiecare poate protesta, ciudat este că se protestează împotriva a ceea ce unii au protestat în 1989", a spus Mang.

Preşedintele PSD Bihor s-a arătat nemulţumit însă că oamenii n-au ieşit în stradă anul trecut, când "codurile penale au fost modificate de 153 de ori, mi se pare, de Guvernul tehnocrat".

Întrebat dacă, în lumina criticilor aduse de colegul său de partid, primarul Iaşiului, Mihai Chirica, şi de ex-ministrul Florin Jianu, care a demisionat miercuri din Guvern, el s-a gândit la demisie, Mang a respins categoric o astfel de variantă. "Pentru aşa ceva în niciun caz, pentru că toate aceste lucruri până la urmă vor fi legi. Oamenii nici nu ştiu pentru ce ies în stradă. Ei ştiu că PSD vrea să facă nu ştiu ce, de fapt mulţi sunt membri ascunşi ai PNL sau USR. Dar nu contează, poate fiecare să iasă în stradă, să manifeste, într-o democraţie fiecare are acest drept", a mai spus Mang.

Întrebat cum comentează declaraţia colegului său Florin Lele, preşedintele Organizaţiei nr. 1 din PSD Oradea, care a criticat vehement Guvernul Grindeanu şi pe Liviu Dragnea, Mang s-a rezumat să spună că Lele n-a activat în campania electorală.

"Fiecare om are dreptul la opiniile lui. Pentru opinii contrare PSD o să vedem ce decizii se vor lua", a spus Lele. Întrebat explicit dacă vrea ca Lele să fie exclus din partid, Mang a refuzat să dea un răspuns: "Nu am nicio părere. Organizaţia să-şi spună cuvântul".

În final, Ioan Mang tot a avut un mesaj pentru Lele: "Un membru adevărat de partid, care se şi pretinde că e preşedinte de organizaţie de cartier, trebuia să vină la partid să spună ce probleme are şi apoi să anunţe presa. E foarte posibil că nu înţelege despre ce este vorba. Dacă are anumite probleme şi unii îl ţin agăţat cu acele probleme, e cu totul altceva şi îi înţeleg gestul". Întrebat la ce se referă concret, Mang a spus doar că "ştie dumnealui".