Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ioan Mang, consideră că propunerea lansată public de primarul Ilie Bolojan ca Primăria Oradea să subvenţioneze Aeroportul este "o golănie" menită să atragă laude municipalităţii.

"Dacă domnul Bolojan avea gânduri serioase, nu făcea asta prin presă. Cât timp a făcut-o prin presă este doar o chestiune populistă, nimic mai mult", a declarat Mang, luni, pentru BIHOREANUL.

Acuzându-l pe primar că, aflând că CJ Bihor are negocieri avansate cu compania Ryanair, "vrea să intre în joc pe ultimii cinci metri din o sută", PSD-istul spune chiar că ceea ce Bolojan propune este ilegal.

Edilul a declarat, săptămâna trecută, că vrea ca Primăria să intre în acţionariatul Aeroportului ca să îi acorde până la jumătate de milion de euro pe an, fie pentru subvenţionarea curselor, fie pentru a-i permite aerogării să practice cele mai mici taxe aeroportuare. Mang susţine însă că acest plan nu este fezabil: "Să vii cu ideea că subvenţionezi din bani publici Aeroportul, ca să subvenţioneze operatorii privaţi de zbor, este o chestie ilegală 100%. Nu ai voie să subvenţionezi biletul de zbor. Vii cu o chestiune de genul ăsta ca toată lumea să spună că Mang nu vrea să-l lase să ajute... Nu are cum să ajute! Să vrei să intri acţionar la o regie autonomă care nu are acţionariat este o altă prostie".

"Mi se pare golănie ce se întâmplă. Domnul primar, dacă are 500.000 de euro de dat, să-i dea la cultură, îi acceptăm la Teatru, la Filarmonică. Pentru Aeroport, oricum, nu e o sumă. El vine cu banii când discuţiile sunt aproape finalizate, ca să spună că a făcut", a mai spus Mang, cu referire la negocierile pe care CJ Bihor le poartă cu Ryanair.

Întrebat dacă aceste negocieri nu sunt puse în pericol de faptul că el însuşi le-a anunţat săptămâna trecută, chiar dacă pretenţia companiei irlandeză a fost de păstrare a secretului, Mang a declarat doar că aceste negocieri sunt avansate, fără să dezvolte subiectul. "Eu sper că se concretizează", a spus vicele de la CJ.

Citeşte pe această temă şi articolul "Primăria vrea să subvenţioneze Aeroportul cu 500.000 euro pe an. Ilie Bolojan: "Suntem în competiţie directă cu Debreţinul!”"