Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, nu crede că PSD ar trebui să organizeze o contra-manifestaţie în Bucureşti, ca răspuns la protestele care au avut loc duminică seară împotriva ordonanţelor privind graţierea şi amnistierea. Un protest de acest gen a avut loc inclusiv în Oradea.

"Nu sunt adeptul politicii făcute în stradă, avem milioanele de voturi în spate, nu cred că este cazul să le demonstrăm", a declarat Mang, luni, pentru BIHOREANUL. Politicianul a mai spus că nu crede că o contra-manifestaţie ar fi soluţia "pentru o Românie care şi aşa are destule probleme" şi că "trebuie să înceteze circul ăsta mediatic".

De asemenea, liderul social-democraţilor bihoreni s-a declarat dezamăgit de preşedintele Klaus Iohannis, care duminică seară s-a dus în mijlocul protestatarilor din Bucureşti. "Dânsul are o problemă, se pare, de orgoliu personal care nu i-a fost satisfăcut de rezultatul alegerilor. N-a înţeles democraţia. Am văzut pe televiziune un milion de oameni în Washington, n-am văzut nici pe Hillary Clinton acolo în faţa lor sau între ei, nici pe Barack Obama acolo. Şi cred că nu avea ce căuta nici dumnealui aseară".

Preşedintele PSD Bihor a mai spus şi că nu înţelege rostul protestelor care au avut loc duminică. "Să ceri să se anuleze nişte ordonanţe care nu există e mai greu de înţeles pentru un om normal la cap", a declarat Mang.

Mai mulţi lideri PSD din ţară, citaţi de presa din Bucureşti, au declarat că îşi doresc ca partidul să organizeze o contra-manifestaţie. Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, într-o emisiune la RTV, că PSD nu va renunţa "la ce şi-a propus" şi că ar putea scoate în stradă 100.000 de oameni, pentru susţinerea graţierii.

De asemenea, Ştefănescu a declarat luni că va propune excluderea din PSD a primarului din Iaşi, Mihai Chirica (totodată vicepreşedinte PSD), care l-a contrazis pe Liviu Dragnea, spunând că nu crede că ieşirea lui Klaus Iohannis în mijlocul protestatarilor poate fi asimilată unei lovituri de stat.