Fără să-l nominalizeze direct, Ioan Mang îl acuză pe primarul Oradiei, Ilie Bolojan, că tulbură liniştea Consiliului Judeţean. Într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, şeful PSD Bihor a declarat că asupra preşedintelui CJ Cornel Popa se fac presiuni pentru înlăturarea vicelui pesedist din funcţie.

Linişte, vă rugăm!

"Aş dori să atrag atenţia celor care fac presiuni asupra preşedintelui Consiliului Judeţean că CJ are de realizat nişte proiecte: Muzeul Ţării Crişurilor, drumul Marghita-Tăşnad, Aeroportul Oradea, sistemul de management al deşeurilor, sala studio de la Cinematograful Transilvania, o serie de drumuri judeţene în curs de modernizare, în valoare de 172 milioane de lei. Dacă adăugăm şi proiectele care nu sunt în realizare, dar în vedere, cum este drumul Lunca-Moneasa, Beiuş-Stâna de Vale-Coada Lacului, scena rotativă de la Teatru sau muzeul în aer liber din Băile Felix, suma totală este de 255 milioane de lei. Întâi să înţelegem că acestea sunt proiectele Consiliului Judeţean, nu schimbarea lui Mang", a declarat şeful PSD Bihor.

Întrebat de jurnalişti cine face presiuni asupra lui Cornel Popa, Mang s-a eschivat: "Nu ştiu". Asta nu l-a oprit însă să prevestească zile grele pentru judeţ, dacă PSD Bihor intră în opoziţie. "Pentru ca aceste proiecte să se poată realiza, la Consiliul Judeţean e nevoie de linişte, colaborare şi de o bună relaţie cu Guvernul. Cine doreşte să pună judeţul Bihor în opoziţie faţă de Guvern cred că nu realizează ce face şi nu se gândeşte decât la binele lui personal de moment. Probabil este un orgoliu dus la extrem", a mai spus Mang.

În acelaşi context, şeful PSD Bihor a făcut o trecere în revistă şi a banilor alocaţi Bihorului în 2014 prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală: 44 milioane de lei pentru lucrări efectuate, 41,5 milioane de lei pentru continuarea unor lucrări, respectiv 12,5 milioane lei pentru lucrări noi.

Bolojan instigatorul

Pe de altă parte, şeful PSD Bihor l-a acuzat pe primarul Oradiei, Ilie Bolojan, de instigare la şantaj, după ce acesta a declarat BIHOREANULUI, vizavi de primarul din comuna Finiş, care blochează proiectul Aparegio, că problema putea fi rezolvată de Consiliul Judeţean, care nu trebuia să-i mai dea bani edilului din Finiş până nu semnează avizele proiectului.

"Ce a făcut domnul primar Ilie Bolojan se cheamă instigare la şantaj. Niciodată nu am să şantajez nici un primar ca să ia anumite decizii doar după cum aş dori eu sau altcineva", a declarat Mang.

Şeful PSD Bihor a mai spus că speră, pentru binele lui Bolojan, că organele penale nu se vor autosesiza în cazul lui.