După ce Partidul Mişcarea Populară a depus o sesizare la Biroul Electoral Judeţean Bihor, acuzând PSD că a "confiscat" panourile publicitare destinate afişajului electoral, lipind pe toată suprafaţa lor afişe cu candidaţii social-democraţi, şeful PSD Bihor Ioan Mang a recunoscut fapta colegilor săi.

Într-o conferinţă de presă susţinută joi la sediul partidului, Mang a declarat că s-a ajuns în această situaţie doar pentru că afişele PSD au fost acoperite de alte partide. "Noi am avut afişele gata primii. Am sperat că va fi o campanie civilizată şi s-au pus trei afişe pe fiecare panou publicitar. Apoi s-au lipit altele pe ale noastre, şi Teatrul a lipit un afiş mare la un spectacol la care s-au vândut deja biletele. Iar cei care ridică România, dar nu spun dacă o ne ridice deodată sau pe rând, au ocupat tot panotajul", a spus Ioan Mang, referindu-se în final la membrii PMP Bihor.

Astfel, "lipitorii" de afişe PSD au decis să folosească aceeaşi măsură şi să pună pe panouri doar reclamele cu candidatul lor la europarlamentare, Emilian Pavel. "Nu sunt mândru, dar îi înţeleg pe colegii mei", a declarat preşedintele PSD Bihor.

Potrivit deciziei postate pe site-ul Prefecturii, Biroul Electoral Judeţean Bihor a admis sesizarea PMP vizavi de confiscarea panourilor publicitare şi a dispus luarea măsurilor legale. Conform legii, această faptă este o contravenţie.

Totuşi, Mang a spus că, în ciuda plângerilor altor membrii de partide, reprezentanţii PSD sunt cei "agresaţi" electoral, exemplificând că, săptămâna aceasta, în Oşorhei, maşina tinerilor social-democraţi bihoreni a fost zgâriată de un bărbat în stare de ebrietate. PSD-iştii au anunţat Poliţia, iar bărbatul a fost amendat cu 1.000 de lei.