Swimathon, un maraton de înot cu scop caritabil ce are tradiţie în multe ţări europene, se va ţine pentru prima oară şi Oradea, în organizarea Fundaţiei Comunitare Oradea.

Orice orădean se poate înscrie la maraton, putând participa în trei feluri: ca iniţiator al unei cauze ce necesită fonduri, ca înotător sau ca susţinător al unui înotător.

Astfel, până pe 20 iunie, ONG-urile, companiile sau grupurile de iniţiativă vor înscrie pe site-ul maratonului, www.swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro, cauzele şi proiectele pentru care doresc să adune fonduri.

Cea de-a doua etapă, derulată până pe 25 iunie, este destinată înscrierii înotătorilor care vor să susţină una din cauzele înscrise şi, astfel, sunt dispuşi să înoate, timp de o oră, pentru cauza aleasă.

În fine, ultima etapă e destinată susţinătorilor, adică celor dispuşi să dea o sumă de bani pentru fiecare lungime de bazin înotat de un sportiv sau o sumă fixă.

Swimathon va avea loc pe 13 iulie, la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea. Simultan, maratonul se va ţine şi în judeţele Cluj, Mureş, Iaşi şi în Bucureşti.