Clubul Velo Sport Oradea organizează în acest sfârşit de săptămână prima ediţie a maratonului de ciclism montan denumit "Crater Maraton".

Concursul este programat duminică, de la ora 8, startul urmând a se da din incinta Ştrandului cu Valuri din Băile 1 Mai.

Competiţia este diferită faţă de celelalte maratoane de ciclism montan organizate până în prezent în zona Oradiei prin faptul că traseul va evita total atât drumurile asfaltate cât şi localităţile.

"Concursul a fost gândit în aşa fel încât să fie accesibil oricărui participant, indiferent de nivelul de pregătire, vârstă şi sex. Traseul străbate şi o pădure de conifere (cu molizi, pini şi jneapăn şi cu mirosul specific al pădurilor de conifere), trece prin pârâu, trece în viteză prin văi secate şi pe creste", se arată într-un comunicat al clubului.

În cadrul evenimentului se va organiza şi un concurs rezervat copiilor şi familiilor, pe un traseu special conceput celor mici.

Concurenţii înscrişi din timp vor primi cadou accesorii speciale necesare practicării ciclismul iar câştigătorii vor fi răsplătiţi cu premii în bani, bonuri de cumpărături, produse, abonamente la centru de fitness si culturism, cupe şi medalii. De asemenea, va fi premiat şi cel mai tânăr, respectiv, cel mai vârstnic participant.