Peste o sută de adolescenţi şi copii orădeni au găsit, miercuri, modalitatea perfectă să se răcorească după o zi caniculară.

La apelul unor voluntari ai programul "Grow" al organizaţiilor AIESEC şi Şcoala de Valori, tinerii s-au bătut cu apă, în Parcul 1 Decembrie. "Am făcut un eveniment public pe Facebook şi aşa am chemat lumea", a explicat Anisia Maci, una dintre adolescentele organizatoare.

Scenariul pregătit de voluntari a fost simplu: cei prezenţi trebuiau să se împartă în două tabere şi să folosească în bătaie "arsenalul" pregătit, adică găleţi, ligheane, flacoane, pistoale cu apă sau mici mingiuţe umplute cu apă, toate etalate pe scările Statuii Soldatului Necunoscut.

Când organizatorii au dat startul, strigând "Gata!", tinerii n-au ţinut cont de nicio tabără, ci pur şi simplu au aruncat cu apă în cea mai apropiată persoană. Firesc, arsenalul s-a dovedit insuficient: în doar câteva minute, toate mingiuţele au fost sparte între "războinici", găleţile s-au golit, iar pe platou nu mai era nimeni uscat.

În primele cinci minute, tinerii s-au dus să-şi umple găleţile şi PET-urile din fântâna arteziană din parc, dar apoi şi-au dat seama că e mai simplu să-şi poarte bătălia acolo. Astfel că zecile de adolescenţi, cărora li s-au alăturat şi numeroşi copii ieşiţi cu părinţii în parc, s-au împrăştiat în jurul fântânii arteziene.

Spre disperarea paznicilor din parc, n-a durat mult până când băieţii mai vânjoşi şi-au ridicat "inamicii" pe braţe şi i-au aruncat în fântână. Ce-a urmat este lesne de ghicit: în scurt timp, fântâna s-a umplut de adolescenţi băgaţi de prieteni la scaldă.

După mai bine de un sfert de oră în care i-au privit cu atenţie, dar poate şi cu invidie pentru modul în care se răcoresc, paznicii din parc au cerut ajutorul jandarmilor, de teamă ca tinerii să nu se accidenteze în fântână. Cu vorba bună, oamenii legii i-au convins pe adolescenţi să se îndepărteze de fântână şi să-şi poarte bătălia doar pe platoul din parc. Cum însă aproape toţi erau deja uzi leoarcă, tinerii au făcut pace şi au încheiat bătălia...