Ramona Boloş, unul dintre cei mai vechi funcţionari ai Compartimentului de Achiziţii Publice din Primărie, s-a detaşat pentru 6 luni la Bucureşti. Funcţionara l-a urmat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pe fostul său cumnat Marcel Boloş, ajuns secretar de stat, fiind nevoită să "dispară" după ce a intrat în conflict cu directoarea juridică Eugenia Borbei, apropiată a primarului Ilie Bolojan.

La mijlocul lui februarie, Ramona, care se afla în concediu de boală în urma unui accident la ski soldat cu ligamentele vătămate, a avut ghinionul să se întâlnească cu Borbei tocmai la Arieşeni. Mai mult, a mai şi postat pe Facebook o poză în care apărea împreună cu prietenul ei, având în spate o pereche de schiuri.

Povestea funcţionarei care şi-a tras concediu medical ca să se distreze la munte, în vreme ce angajaţii Primăriei nu-şi mai văd capul de treabă, a ajuns rapid şi la urechile lui Bolojan. Boloş a scăpat de concediere doar pentru că s-a operat la genunchi chiar în săptămâna următoare, confirmând astfel că accidentul a fost "pe bune".

Şi toată istoria s-ar fi terminat poate aici dacă funcţionara, chemată să dea explicaţii, nu s-ar fi certat la cuţite cu Borbei. Treptat, femeia a fost pusă pe linie moartă la Licitaţii, apoi trecută la Administraţia Imobiliară şi avea şanse reale de a ajunge la Serviciul Parcări, "batalionul disciplinar" al municipalităţii, dacă n-ar fi fost mâna salvatoare a fostului cumnat...