Cea mai recentă reuniune a Colegiului Prefectural din Bihor, condus de prefectul Dumitru Țiplea și format din șefii de instituții guvernamentale din județ, a fost, joia trecută, prilej de plictiseală pe bani publici.

Patru instituții - Direcția Silvică, Garda Forestieră, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate și Poliția - au prezentat rapoarte despre pădurile județului, lăudându-se cu activitatea din acest an, fără a oferi însă informații concrete despre furturile de lemne depistate, ci cel mult despre numărul de dosare instrumentate.

Cuvântările au fost greu de urmărit de zecile de directori prezenți din două motive: au fost lungi, cu multe informații despre responsabilitățile instituțiilor, de parcă nimeni n-ar ști cu ce se ocupă ele, și au fost exprimate greoi.

Inspectorul-șef al Gărzii Forestiere Oradea, Dan Maxim, a fost vedeta eșecului: a citit de pe foi date precum suprafețele de păduri din Bihor ori numărul ocoalelor silvice, scăpând câte un „ăăă” lung la fiecare propoziție.

În ciuda faptului că însuși prefectul Țiplea le-a cerut vorbitorilor să fie scurți și la obiect, ședința s-a întins pe mai bine de 80 de minute.

Timp în care toți directorii puteau face ceva mai util pentru cetățenii care îi plătesc.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!