La iniţiativa singurului medic din Bihor cu certificat internaţional de consultant în alăptare, neonatologul Bianca Chirea, aproape o sută de mămici din Oradea s-au întâlnit joi seară în parcul Cetăţii, pentru a-şi alăpta împreună copiii.

Sub titlul "Alăptare fără limite", doctorul Chirea a făcut, pentru al doilea an consecutiv, un apel către mămici, prin intermediul Facebook. "Scopul este de a promova alăptarea, importantă din multe motive. În primul rând, este cel mai bun start în viaţă pentru copil şi cel mai sănătos mod prin care o mamă îşi poate hrăni copilul", a explicat dr. Chirea pentru BIHOREANUL. Din punctul său de vedere, ca specialist în domeniu, "alăptarea este o problemă de sănătate publică", întrucât un bebeluş care nu este hrănit cu laptele mamei sale va fi predispus la felurite boli, de la alergii la afecţiuni cardiovasculare.

Convinse că, într-adevăr, hrănirea bebeluşului la sân este necesară pentru buna dezvoltare a acestuia, zeci de mămici au răspuns apelului doctorului. În ciuda temperaturilor foarte ridicate, au venit cu copiii şi cu tăticii în parc. În timp ce domnii au privit de pe margine, mămicile s-au aşezat pe iarbă, formând o inimă uriaşă, şi, la semnalul dr. Chirea, şi-au pus copiii la sân. "Hai la ţiţi!", au strigat mămicile, spre bucuria micuţilor care abia aşteptau "cina". Au avut "liber la ţiţileală" atât bebeluşi de câteva săptămâni cât şi copii mai măricei, care aveau peste doi ani.

Doctoriţa Chirea a subliniat că evenimentul a avut loc în parc pentru că îşi doreşte şi o "revenire la normalitate". În contextul în care în spaţiul public se dezbate des dacă mamele ar trebui sau nu să-şi alăpteze copiii în spaţiile publice, specialista spune că hrănirea copilului la sân este modalitatea normală şi firească, în timp biberonul este modalitatea "anormală", astfel că mămicile ar trebui să se simtă libere oriunde să-şi hrănească micuţii.