Locuitorii municipiului Marghita sunt invitaţi în această perioadă la târgul de Crăciun organizat de municipalitate în Parcul Central, unde pot găsi diverse bunătăţi de sezon şi pot audia concerte de colinde pentru a intra în spiritul sărbătorilor.

De altfel, evenimentul a şi fost vizitat până acum de mulţi locuitori, care s-au arătat încântaţi. În deschiderea târgului, pe scenă au urcat diverşi artişti locali, precum şi invitaţi speciali: trupa Hara, care a dat un concert live de două ore, şi Tabányi István (Ungaria).

Tot în prima seară, Moş Crăciun le-a împărţit celor mici cadouri. Pentru a readuce puţin din atmosfera de târg de odinioară, organizatorii au programat şi apariţia unui toboşar şi a unei cofăriţe în deschiderea evenimentului.

Târgul va fi deschis până pe 23 decembrie inclusiv, programul pregătit incluzând colinde specifice Văii Barcăului. Târgul de Crăciun din Marghita a fost organizat în preambulul unor programe culturale care vor avea loc anul viitor pentru a marca 800 de ani de la prima atestare documentară a municipiului.