O investiţie de 3,5 milioane de lei, plătită din banii Consiliului Judeţean Bihor, pentru construirea unui bazin de înot didactic în oraşul Nucet, a fost prilej de festivitate, vineri, în sala de şedinţe a acestei instituţii.

PSD-işti de toate felurile

După ce duminică, printr-un comunicat de presă, CJ Bihor a anunţat semnarea contractului pentru realizarea unei investiţii similare în oraşul Săcueni, vineri jurnaliştii orădeni au fost invitaţi la o conferinţă de presă în cadrul căreia s-a semnat contractul de execuţie a lucrărilor la bazinul din Nucet. La acest moment, de altfel banal, a participat o pleiadă de PSD-işti, în frunte cu şeful lor, Ioan Mang, şi primarul din Nucet, Adrian Tuduce.

Lângă aceştia au stat doi PSD-işti din cadrul Agenţiei de Dezvoltare Durabilă, prin intermediul căreia CJ Bihor face bazinul de înot, adică directorul adjunct Andrei Caciora (totodată preşedintele Tineretului Social-Democrat Bihor) şi Leontin Ţîrle (fostul director al Casei de Pensii Bihor, suspendat din funcţie după ce DNA l-a trimis în judecată pentru luare de mită).

Au mai fost prezenţi la eveniment, fără vreun rost, deputatul PSD Dumitru Gherman şi europarlamentarul Emilian Pavel. În plus, prezidiul a mai fost ocupat de directorul ADD Bihor, UDMR-istul Vitalyos Barna, şi de reprezentanţii firmei Costa VOC Impex SRL, societate care va realiza bazinul din Nucet, ca de altfel şi pe cel din Săcueni.

Din banii tuturor

Ioan Mang a prezentat proiectul, arătând că lucrările ar urma să fie finalizate în primăvara anului 2020. "Bazinul de înot va fi situat într-o zonă dedicată agrementului, lângă actuala sală de sport şi noi considerăm că este un mare beneficiu care va fi adus pentru copiii din Nucet şi din comunele alăturate", a declarat vicepreşedintele CJ Bihor. Bazinul cu pricina va avea 25 metri lungime şi 12,5 metri lăţime şi va fi construit pe amplasamentul vechiului ştrand din oraş, închis din anul 2000.

Bazin de înot la NucetMang a mai amintit că bazine similare se vor face la Ştei, Valea lui Mihai, Marghita, oraşe pentru care proiectele sunt în lucru, respectiv la Beiuş şi Salonta, pentru care proiectele se vor face anul viitor. "Deocamdată, lucrările sunt din fonduri proprii, dar lucrăm la posibilitatea să accesăm fonduri europene", a declarat Mang, fără să intre în detalii, cel mai probabil pentru că aceste detalii nu există.

După ce reprezentanţii ADD Bihor şi ai Costa VOC Impex SRL au semnat contractul, primarul Tuduce a ţinut să îşi laude şeful de partid. "Sunt mândru că după doi ani de zile (n.r. de când s-a anunţat intenţia proiectului), avem o firmă care va efectua lucrarea. Le mulţumesc (sic!) Consiliul Judeţean că dă dovadă de loialitate şi face ceea ce spune", a declarat Adrian Tuduce. "Cetăţenii oraşului Nucet sunt nerăbdători să vadă acest proiect gata", a mai spus primarul.

Mang, deranjat de întrebări

La finalul discursurilor, când reporterul BIHOREANULUI a dorit să afle ce proiecte au CJ Bihor şi Primăria Nucet pentru satul de vacanţă Vârtop, Ioan Mang s-a arătat deranjat.

El a cerut jurnaliştilor să pună întrebări pe "tema conferinţei", iar când reporterul BIHOREANULUI l-a întrebat de ce interzice alte întrebări, amintindu-i că totuşi se află la o conferinţă de presă, a răspuns că nu le interzice, dar îşi doreşte ca semnarea contractului pentru bazinul de înot din Nucet să fie subiectul ziarelor, nu alte teme.

"Sper că veţi scrie despre bazinele de înot", a spus explicit Mang, demonstrând, încă o dată, că îşi doreşte, de fapt, ca jurnaliştii să scrie doar ce dictează PSD, un deziderat total incompatibil cu libertatea de exprimare...