Jucătoarea de tenis Maria Sharapova a anunţat că a fost depistată pozitiv la un test antidoping făcut în luna ianuarie, după Australian Open. Suspendată, rusoaica îşi aşteaptă acum pedeapsa, dar spune că nu vrea să-şi încheie cariera în acest mod.

"Am făcut o mare greşeală", a declarat Sharapova într-o conferinţă de presă susţinută în Los Angeles, adăugând că nu s-a dopat, ci a luat un medicament pentru a lupta împotriva diabetului zahart. Medicamentul respectiv conţine Meldonium şi îl ia din 2006, prescris de medici, însă din acest an substanţa respectivă a intrat pe lista substanţelor interzise. Tenismena susţine însă că nu a ştiut acest lucru.

"Am primit o scrisoare, pe 22 decembrie, de la Agenţia Mondială Antidoping, privind modificările de anul viitor, unde vor avea loc testele şi un link către modificări. Nu m-am uitat pe acea listă. Sunt pregătită să-mi asum consecinţele, mi-am dezamăgit suporterii şi am dezamăgit sportul, ştiu că m-am expus unor consecinţe, dar nu vreau să se încheie cariera mea în acest fel şi sper că voi avea o şansă de a juca din nou", a mai spus Maria Sharapova.

La Australian Open, rusoaica de 28 de ani a fost eliminatăîn sferturi de Serena Williams. Sharapova este acum locul 7 în ierarhia WTA.