Sala de sport din Sânmartin a găzduit, la iniţiativa Izabelei Buzaş, conducătorea echipei Frontiera Oradea, cea de-a doua ediţie a Memorialului Marian Cozma la handbal. Dacă anul trecut, la prima ediţie, turneul a fost rezervat doar juniorilor, în acest an competiţia a adunat la start opt echipe, patru de juniori şi patru de seniori. Din nou a fost pus accentul pe caracterul amical şi pe fair play, rezultatul final fiind trecut în planul secund.

Întrecerea a debutat cu turneul juniorilor, cele patru echipe participante duelându-se după sistemul fiecare cu fiecare. A triumfat în cele din urmă formaţia de la CS Crişul Oradea (juniori II; antrenor George Tăutu), în faţa echipelor CS Samuil Vulcan Beiuş (antrenor Ioan Popa-Bota), HCM Oradea (antrenoare Izabela Buzaş) şi Şcoala cu clasele I-VIII Sânmartin (antrenor Viorel Potre).

La premiile speciale, beiuşeanul Andrei Ciuhandu şi-a adjudecat titlul de cel mai tehnic jucător, iar orădeanul Paul Banciu cel de golgheter al turneului.

La festivitatea de premiere a avut loc şi un moment emoţionant, însuşi Petre Cozma, tatăl fostului internaţional român, adresând prin intermediul telefonului un mesaj tinerilor prezenţi la sală: "Vă mulţumesc din suflet pentru faptul că nu l-aţi uitat pe Marian, care a iubit mult Oradea. Vă rămân recunoscător şi acelaşi mereu bun prieten al vostru", a spus Petre Cozma.

În competiţia rezervată seniorilor, locul I a fost adjudecat de formaţia Pro Cherechiu, care a devansat formaţiile Frontiera Oradea, Pro Vila Otomani şi CS Crişul Oradea (jun. I).

"Ne-am fi dorit să organizăm acest turneu în februarie, când se împlinesc doi ani de la tragica dispariţie a lui Marian Cozma, însă în perioada respectivă suntem implicaţi cu HCM Oradea în găzduirea unui turneu naţional de juniori, inclus în calendarul Federaţiei Române de Handbal" a precizat Izabela Buzaş, principalul organizator al turneului.