Multiplu campion european, orădeanul Marius Ilaş a mai cucerit un titlu continental, însă de data aceasta acasă, în faţa propriilor suporteri.

La open-ul de kumite din cadrul Campionatului European de Karate Kyokushin, ce a avut loc vineri şi sâmbătă la Oradea, Ilaş l-a învins în finală pe lituanianul Antanas Klibavicius. Victoria a extaziat de-a dreptul spectatorii din Arena Antonio Alexe, care n-au contenit de-a lungul luptei să îl aplaude şi încurajeze pe Marius.

Aceeaşi atitutidine a avut publicul şi pentru orădeanca Viviana Chirilă, legitimată la CS Gym Oradea, care în finala open-ului a luptat cu unguroaica Csenge Szepesi. La finele luptei, arbitrii au preferat-o pe Szepesi, astfel că Viviana Chirilă a obţinut titlul de vicecampioană.

La open-ul feminin de kumite, pe locul 5 s-au clasat orădeanca Laura Moldovan, legitimată la CS Gym Oradea, şi arădeanca Anca Dan. La masculin, pe acelaşi loc cinci s-a regăsit arădeanul Dorin Margarint.

Campionatul European de la Oradea s-a încheiat cu o festivitate prin care câştigătorii tuturor celor trei categorii de vârstă, seniori (peste 22 ani), U22 (18-22 ani) şi cadeţi (15-16 ani), au fost premiaţi.

În organizarea federaţiei naţionale de profil, condusă de orădeanca Anca Wallmen, Campionatul European a adus la Oradea peste 400 de sportivi din 20 de ţări.