Luptătorul orădean Marius Ilaş are un nou titlu de campion european la karate kyokushin, al treilea, la Campionatul European de Karate Kyokushin desfăşurat vineri şi sâmbătă la Logrono, în Spania.

Marius a reuşit să treacă în primul tur de un grec pe care l-a învins prin ippon cu o lovitură de genunchi în zona capului, de puternicul lituanian Orest Proc în turul secund şi de deja tradiţionalul opnonent al lui, Jimmie Collin din Suedia, în semifinale.

În finală, Marius a făcut spectacol în faţa lituanianului Andrej Milevski, reuşind să impresioneze miile de spectatori spanioli, dar şi pe actorul de origine suedeză Dolph Lungren, prezent la competiţie. Participarea starului hollywoodian la concurs se explică prin faptul că acesta deţine gradul de 3 dan în Karate Kyokushin.

La senioare, categoria grea, Viviana Chirilă, tot de la CS Gym, şi-a apărat reputaţia de sportivă de performanţă, reuşind să îşi adjudece medalia de bronz, după ce în primul tur a trecut de o croată şi în turul secund de o sportivă din ţara gazdă. În semifinală, Viviana a disputat o luptă teribilă în compania mult mai experimentatei sportive maghiare Abraham Edith, care a reusit să treacă de sportiva orădeancă printr-o decizie de trei la unu. Drept urmare, recenta vicecampioană mondială a categoriei grele a trebuit să se mulţumească cu locul 3.

Tot locul 3 l-a obţinut şi cealaltă sportivă de la CS Gym, Elena Constantin, în cadrul categoriei -55 kg. Elena a fost învinsă în semifinală la decizie de o sportivă din lituania.

Una dintre cele mai plăcute surprize a fost oferită delegaţiei României de sportivul Sergiu Tamaş de la CSC Sânmarin, care a concurat în cadrul categoriei +75 kg juniori. Sergiu a avut un parcurs de excepţie, trecând pe rând, prin lovituri decisive de ippon, de un lituanian, un bulgar şi un danez. În finală, Sergiu a trebuit să se încline în faţa unui sportiv danez, devenind astfel vicecampion european.

Alte două medalii au fost obţinute de Anca Dan din Arad, locul 3 în cadrul categoriei +65 kg senioare şi de Sergiu Druhora din Zalău, la categoria -70 kg seniori.