Marius, fiul lui Călin Pop de la Celelalte Cuvinte, intră duminică seara la Londra, în finala live a concursului internaţional "Guitar Idol".

Marius se numără printre cei 13 finalişti aleşi din mii de instrumentişti. Orădeanul va interpreta melodia instrumentală "Marbri", în faţa unui juriu de specialişti.

Potrivit site-ului oficial al concursului, finala "Guitar Idol" va fi transmisă live pe internet, la adresa www.guitaridol.tv, de la ora 21, a României. Melodia "Marbri" a lui Marius Pop a fost trecută a şasea în ordinea de concurs.

Guitar Idol este cea mai mare competiţie pentru chitarişti din lume. Concursul a ajuns la a treia ediţie şi adună anual milioane de vizitatori online, dar şi specialişti ai industriei muzicale în juriu.

Înscris în concurs cu melodia "Marbri", compoziţie proprie, Marius a fost selectat, din peste 1.000 de chitarişti, printre primii 100 de concurenţi, care au putut fi votaţi online pe site-ul competiţiei timp de mai multe luni.

În urma votului juriului, combinat cu cel al vizitatorilor site-ului oficial, chitaristul orădean a acces în marea finală. "Un alt nume familiar de-a lungul anilor este cel al lui Marius Pop şi nu am putut să-l lăsăm să ne scape. (...) A trebuit să facem un alt loc disponibil pentru Marius, care a fost unul dintre primele alegeri ale juriului", scriu organizatorii pe site-ul oficial al competiţiei.

Orădeanul s-a mai înscris în concursului Guitar Idol şi în 2008 şi 2009, însă nu a reuşit să ajungă în finala live. Marius are acum propria trupă de jazz-fusion intitulată The M Theory şi colaborează cu Smiley, cântând alături de el în concerte.

Ascultă aici melodia cu care Marius Pop a ajuns în finala Guitar Idol!