Coaliţia pentru Familie îi invită pe bihoreni, sâmbătă, la Marşul pentru viaţă, o adunare publică menită să le arate parlamentarilor că românii îşi doresc modificarea Constituţiei aşa încât căsătoria să fie definită ca uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie, demers pentru care ONG-ul a adunat încă de anul trecut peste 3 milioane de semnături.

Potrivit coordonatorului Daniel Burtic, la manifestarea programată să înceapă sâmbătă, de la ora 16, în Piaţa Unirii, sunt aşteptaţi cel puţin 10.000 de bihoreni. "Vom avea o fanfară cu aproximativ 150 de instrumente, un cor, o lansare de baloane la final pentru care am pregătit 1.400 de baloane albe", a declarat Burtic, joi, într-o conferinţă de presă.

În jurul orei 17.30, toţi participanţii vor porni în marş spre Maternitate, pe traseul Piaţa Unirii – str. Traian Moşoiu – Centrul Civic (unde, în faţa Catedralei Ortodoxe, se va face o scurtă rugăciune) – Calea Clujului, până la Maternitatea Oradea. Organizatorii au ales să meargă spre Maternitate în semn de respect şi felicitare pentru tinerele mămici, care promovează familia ca uniunea dintre un bărbat şi femeie prin faptul că dau viaţă.

Manifestări similare vor avea loc în 285 de oraşe din ţară, organizatorii explicând că data de 25 martie nu a fost aleasă întâmplător. În această zi, creştinii celebrează Bunavestire, adică momentul în care Fecioara Maria a aflat că îl va naşte pe Pruncul Iisus. De asemenea, ora 16 a fost aleasă tot pentru a maximiza numărul de participanţi, care vor fi, în cea mai mare măsură, creştini care dimineaţa merg la slujbele religioase.

Burtic a mai anunţat că la acţiunea din Oradea va participa inclusiv preşedintele Coaliţiei pentru Familie, Mihai Gheorghiu. De altfel, organizatorii se aşteaptă ca la Oradea să fie un număr record de participanţi, în comparaţie cu alte oraşe din ţară, întrucât, în toamna anului trecut, un miting similar a reunit, în Piaţa Unirii, peste 10.000 de participanţi, după estimările Coaliţiei.

La conferinţa de presă susţinută joi au fost prezenţi în faţa jurnaliştilor mai mulţi orădeni, voluntari ai Coaliţiei, care şi-au mărturisit motivele pentru care îşi doresc ca familia să fie definită ca o uniune între bărbat şi femeie, nu între soţi. De pildă, Raluca Manciu, prezentată ca o "tânără mamă", a spus că vrea să-şi crească copilul într-o lume cu legi clare, care nu lasă loc de interpretări.

În aceeaşi conferinţă, reprezentanţii Coaliţiei le-au prezentat jurnaliştilor o copie a protocoalelor încheiate de ONG cu PSD, PNL şi ALDE, semnate în noiembrie 2016, deci înainte de alegerile parlamentare. Toate cele trei partide şi-au asumat atunci să susţină modificarea Constituţiei şi legea privind organizarea referendumului de revizuire, astfel încât acesta să aibă loc în aprilie 2017. Deşi timpul este scurt, membrii Coaliţiei cred că acest deziderat încă poate fi atins.