„Marșul nasului roșu” va avea loc duminică, 26 mai, între orele 12 și 14, când voluntarii și clovnii din Trupa „Prieteni pentru un zâmbet” a Asociației Caritas Eparhial Oradea vor traversa centrul urbei într-un marș vesel, colorat și vocal.

Evenimentul stradal se va desfășura, cu începere de la ora 12, pe traseul Piața Unirii (statuia Regele Ferdinand I) - strada Republicii - Magazinul Crişul.

Acțiunea veselă și colorată este un mod inedit de a atrage atenția asupra importanței și utilității activităților ludice pentru copiii și tinerii aflați în situații dificile, asupra importanței participării întregii comunități la sprijinirea membrilor săi defavorizați.

„Avem onoarea să vă invităm la o nouă ediţie a „Marşului Nasului Roşu”, eveniment care face parte din Ziua Nasului Roşu, un eveniment internațional care a luat naştere în 25 decembrie 1985, în Marea Britanie, ca o reacţie a lumii civilizate la problema foametei cu care se confrunta Continentul Negru şi Etiopia, în particular”, a transmis Andreea Ghercă, coordonatoarea voluntarilor.

Evenimentul „Marșul Nasului roșu” este o activitate derulată în cadrul proiectului „Voluntarii orădeni iau zâmbetul în serios” realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!