După o iarnă lungă, prea lungă ar zice unii, orădenii sunt chemaţi să se bucure de primăvară cu muzică, şi nu de oricare.

Sălile de spectacol din oraş îi vor găzdui în perioada următoare, pe rând, pe Mihai Mărgineanu, Loredana alături de Skizzo Skillz, pe bluesman-ul orădean AG Weinberger, care şi-a "amestecat" stilul cu cel electronic, şi pe maestrul Tudor Gheorghe, care va veni la Oradea cu un cor de fete şi o trupă... rock.

Chef cu Mărgineanu

Oradea este un punct important pe harta turneelor naţionale programate în această primăvară de câţiva dintre cei mai apreciaţi artişti români, care îşi promovează noile cântece, albume şi show-uri. Primul oaspete este Mihai Mărgineanu, cunoscut pentru muzica sa inspirată mai ales din folclorul urban, însoţită, deseori, de texte licenţioase.

Interpretul pe care, după cum ştiu toţi, "îl iubeşte femeile" este semnatarul melodiei "Zariţa Zanga" de pe coloana sonoră a popularului serial românesc Las Fierbinţi, difuzat de Pro TV. Concertul său va avea loc pe 15 martie, de la ora 20, la Grand Palace din Oradea, iar biletele se vând cu 55 lei.

Sentimentele Loredanei

Orădenii o vor revedea luna aceasta şi pe Loredana: pe 21 martie, de la ora 19.30, aceasta va aduce pe scena Teatrului Regina Maria cel mai recent show - "Sentimente". Premiera spectacolului a avut loc la finalul anului trecut la Sala Palatului din Bucureşti, când Loredana şi-a rememorat prin cântec întreaga carieră de până acum, trecând de la balade precum "Bună seara, iubite" până la muzica populară.

Cum s-a reinventat continuu de-a lungul a 30 de ani, Loredana va avea ce să le prezinte orădenilor, cărora le aduce şi un invitat special, pe Szizzo Skillz, consacrat datorită unor piese ca "BiniDiTăt" şi "Izabela". Biletele pentru concertul Loredanei s-au pus în vânzare la agenţia Teatrului Regina Maria şi pe Eventim.ro, la preţuri de 100, respectiv 120 lei.

Mr. Blues acasă

În această primăvară va reveni la Oradea şi AG Weinberger, supranumit Mr. Blues, artistul care a reuşit să scoată un album de succes în Statele Unite, acesta ajungând chiar în atenţia juriului Premiilor Grammy, şi care i-a cântat lui Bill Clinton în timpul vizitei în România.

După ce vara trecută AG a oferit la Oradea un workshop de chitară pentru tinerii talentaţi, de data aceasta, pe 29 martie, va urca pe scena Filarmonicii pentru a-şi prezenta cel mai nou proiect: GringoTronic - un spectacol multimedia, cu proiecţii video, în care artistul va îmbina muzica jazz şi blues cu influenţe din muzica electronică. GringoTronic a ajuns deja în câteva oraşe ale ţării, iar biletele pentru concertul din Oradea vor fi puse în curând în vânzare.

Îndrăgostiţi fără noroc…

Unul dintre artiştii preferaţi ai publicului din toată ţara, inclusiv ai celui din Oradea, olteanul Tudor Gheorghe se întoarce pe scena locală la începutul lunii următoare. Spectacolul programat pe 3 aprilie, de la ora 19, la Teatrul Regina Maria, este alcătuit integral din poezii de o frumuseţe rară, transpuse de orchestratorul Marius Hristescu, şi e intitulat "Îndrăgostiţi fără noroc".

"Am ales din poezia română toată tristeţea îndrăgostiţilor. Am selectat de la Mihai Beniuc până la Alexandru Macedonski, Mircea Micu şi Adrian Păunescu. Atunci când am întâlnit o poezie mai frumoasă decât cea pe care am scris-o eu, am preferat s-o cânt pe cea frumoasă, n-am avut orgolii de poet!", spune Tudor Gheorghe despre noul spectacol, pentru care biletele se vând la agenţia Teatrului cu preţuri între 80 şi 120 lei. Alături de maestru, pe scenă va urca un cor de fete şi o trupă rock, care îl vor ajuta să cânte tristeţea îndrăgostiţilor fără noroc...