Filiala Oradea a Uniunii Artiştilor Plastici din România împreună cu Brio Collection organizează, în perioada 25 februarie - 8 martie, Târgul de mărţişoare şi cadouri handmade de 8 Martie, la Galeria de Arte Vizuale, din strada Republicii 15.

"Artişti plastici, meşteri artizani şi studenţi la artă vă oferă mărţişoare tradiţionale, de criză, suprarealiste, minimaliste, bijuterii, unicate sau în serie mică şi toate făcute de mâna artistului din materiale precum ceramică, fimo, lemn, piele, cupru, alamă, pâslă, materiale textile, mărţişoare", precizează organizatorii într-un comunicat.

Pe lângă paleta largă de mărţişoare de unde orădenii vor putea să aleagă, târgul oferă şi posibile cadouri pentru Ziua Femeii. Şi pentru această ocazie, artiştii au pregătit o seamă de obiecte utile şi simpatice care pot fi dăruite fiicelor, mamelor, bunicilor, iubitelor, soţiilor sau şefelor.

Cadourile pot fi completate cu felicitări de 8 Martie lucrate manual, cu mătase naturală pictată sau hârtie manuală, printate după desene originale, dar şi cu diverse tipuri de bijuterii, eşarfe de mătase naturală pictate manual, genţi şi poşete din piele naturală, obiecte din pâslă, aranjamente florale din flori naturale, covoare ţesute la război, traiste împletite din fibre textile, sticlă pictată în tehnica vitro, fotografii artistice şi fotoprinturi.

Toate acestea vor putea fi găsite la Târgul organizat de filiala locală a UAP, care va fi deschis în perioada 25 februarie - 8 martie, în fiecare zi, între orele 10 şi 18 la Galeria de Arte Vizuale.

"Deşi deschiderea oficială va avea loc vineri de la ora 10, artiştii vor fi prezenţi la Galerie încă de joi de la ora 12, când vor fi deja pregătiţi să ofere cadouri şi pentru Dragobete", se mai arată în comunicatul celor de la UAP.

Organizatorii mai anunţă că, atât pe 1 cât şi pe 8 martie, de la ora 18, trupa orădeană de muzică tribală numită Nagual va susţine concerte la Galeria de Arte Vizule, intrarea fiind liberă.

Organizatorii au anunţat că pe 8 martie, programul artistic va fi îmbunătăţit cu un recital de poezie, cu începere de la ora 17.15. Tinerele poete Ioana Negoescu şi Ioana Cosmina Bolba vor recita din propriile volume "Jurnal cu tine, o lighioană şi restul lumii", respectiv "Singura pasăre de pradă".