Prima zi de primăvară a fost vestită marţi de vremea de afară, care s-a încălzit considerabil faţă de sfârşitul săptămânii trecute, dar mai ales de multitudinea de mărţişoare dăruite doamnelor şi domnişoarelor.

Încă de dimineaţă, la serviciu, la şcoală sau acasă, bărbaţii s-au pus pe împărţit micile semne ale primăverii, colorate şi îmbrăcate cu tradiţionalul şnur alb-roşu. Femeile au fost în centrul atenţiei marţi fie că au primit potcoave pentru noroc, fie că au primit figurine sofisticate sau cadouri handmade.

Bărbaţii au avut de unde alege, căci încă de săptămâna trecută tarabele pline cu mărţişoare, mici cadouri sau ghiocei au umplut atât strada Republicii cât şi zona de lângă Piaţa Unirii. Anul acesta, cei care au vrut un cadou unic sau special l-au putut alege la Târgul de mărţişoare şi cadouri handmade, de la Galeria de Arte Vizuale, unde artiştii locali şi-au expus lucrările. De la târg pot fi cumpărate chiar şi cadouri pentru Ziua Femeii, expoziţia fiind deschisă publicului chiar până pe 8 martie.

De asemenea, în această perioadă, centrul comercial Era Shoping Park găzduieşte un târg de mărţişoare la care sunt prezenţi peste 20 de artişti locali şi expozanţi. Vizitatorii pot alege între mărţişoare tradiţionale şi cadouri moderne, bijuterii, accesorii şi produse handmade.

Tot de 1 martie, şi reprezentanţii partidelor politice au ieşit pe stradă pentru a oferi un mărţişor trecătoarelor. Atât reprezentanţi ai PDL, cât şi ai PNL au putut fi văzuţi pe Corso în timp ce dăruiau un mic semn al primăverii. Tinerii din PNL au împărţit mărţişoare confecţionate de copiii şi tinerii diagnosticaţi cu sindromul Down, de la centrul "Iedera". Pe de altă parte, reprezentantele organizaţiei de femei a PSD au anunţat că în perioada 2-8 martie pregătesc o serie de activităţi destinate doamnelor şi domnişoarelor.