Orădeanul Viorel Pontoş şi-a promis că nu va mai trimite nicio sesizare municipalităţii prin aplicaţia Oradea City Report.

Bărbatul, care face zilnic o plimbare de două ore pe străzile din cartierul Rogerius, şi-a făcut un obicei din a fotografia maşinile parcate neregulamentar şi a trimite sesizări Primăriei prin OCR.

Cetăţeanul a ajuns să încarce în aplicaţie şi 15 sesizări pe zi, aşa că poliţiştii locali obligaţi să umble după ele l-au luat la ochi.

Pontoş spune că în urmă cu două săptămâni a fost chemat de doi poliţişti în două locuri diferite pentru a fi martor la contravenţiile reclamate. Reclamantul a refuzat, considerând, pe bună dreptate, că a făcut deja jumătate din munca agenţilor.

Sesizat, directorul Poliţiei Locale Oradea, Samuel Milian, spune că orădeanul trimitea zilnic cam 30 de sesizări privind maşinile parcate pe trotuar sau spaţii verzi, din care, până le urca în aplicaţie şi până ajungeau poliţiştii la faţa locului se mai verificau cel mult 5.

Şeful poliţiştilor locali susţine că subordonaţii săi l-au chemat pe reclamant la faţa locului pentru că nu reuşeau să găsească maşinile parcate neregulamentar şi nu ca să îl descurajeze să mai trimită reclamaţii.

Lucru pe care l-au reuşit, însă, cu brio...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!