Campania de informare desfășurată de Primăria Oradea sub genericul „COVID-19 și vaccinarea: Realitatea dozată fără prejudecăți” continuă, vineri, cu o nouă dezbatere. De data aceasta, doritorii vor putea asculta mărturia unui fost pacient infectat cu Sars-Cov-2, după cum arată un comunicat al municipalității.

Dezbaterea, care va avea loc vineri de la ora 18, va fi transmisă în direct pe pagina de Facebook a Primăriei Oradea. De data aceasta, jurnalistul Octavian Haragoș îi va avea invitați pe dr. Iulian Zaporojan, medic infecționist la Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu Oradea, și pe orădeanul Florin Vasile, fost pacient infectat cu Covid-19. 

Întinsă pe durata a circa 50 de minute, discuția se va purta sub genericul „Experiența mea cu Covid-19”.

Pe toată durata campaniei (până pe 17 decembrie), cetățenii sunt îndemnați să adreseze orice întrebare pe teme de Covid-19 în scris, la adresa email covid19@oradea.ro, iar medicul epidemiolog Anca Hnatiuc le va răspunde.

Susținută de Primăria Municipiului Oradea, campania de informare își propune să găsească răspunsuri bine documentate, din surse credibile la îngrijorările cetățenilor, în legătură cu pandemia Covid-19 și campania de vaccinare. 

În acest sens, la sediul Primăriei Oradea vor avea loc noi dezbateri, transmise online live, în zilele de vineri 3, 10 și 17 decembrie 2021, cu începere de la ora 18. 

„Oaspeții lui Octavian Haragoș sunt specialiști recunoscuți din domeniul medical, foști pacienți Covid-19, lideri ai comunităților religioase, precum și cadre medicale din prima linie, care se confruntă zi de zi cu situația dramatică din spitale”, arată Primăria Oradea.

Cum a fost prima dezbatere 

Prima dezbatere din această serie a avut loc vineri 26 noiembrie, sub genericul „În dialog cu medicii”, avându-i ca invitați pe medicii Gheorghe Carp, Hadrian Borcea și Ramona German.

Între altele, dr. Borcea a relatat despre situaţii-limită întâlnite în UPU, cu tineri infectați, ajunși în stare critică la Urgențe. 

Dr. Ramona German a răspuns întrebărilor legate de vaccinarea copiilor și a gravidelor, subliniind lipsa unor dovezi reale privind legătura între vaccin şi infertilitate și a încurajat vaccinarea copiilor și a gravidelor. 

La rândul său, dr. Carp a arătat că boala Covid-19 reprezintă pericolul real și în niciun caz vaccinurile anti-Covid, arătând că, din experiența sa, „cei mai mari antivaccinişti sunt vaccinaţi”.

Vezi dezbaterea mai jos!