În urma tragediei din Muntenegru, unde un autocar plin cu turişti români s-a prăbuşit de pe un pod într-o prăpastie adâncă de 40 de metri, cauzând moartea a 18 persoane şi rănirea altora, au rămas, din fericire şi supravieţuitori cu răni mai puţin grave.

Unul dintre aceştia a povestit pentru ştirile Pro Tv ce s-a întâmplat înaintea teribilului impact, considerat acum cel mai grav accident din turismul românesc.

"Şoferul a încercat să depăşeaască la intrarea într-un viaduct, accelerând. Am început să strigăm la el să încetinească. A accelerat, a încercat să evite maşina din faţă şi a sărit peste parapet. Limita de viteză a fost de 50 km/h, iar el avea undeva pe la 90 km/h. Nu ne grăbeam, aveam timp să ajungem", a povestit bărbatul.

Acesta a lăudat organizarea muntenegrenilor şi spiritul de solidaritate al localnicilor. "Au apărut 30-40 de oameni cu corzi care ne-au salvat. A fost o organizare impecabilă. Cei care n-aveau centuri de siguranţă au fost cei care au scăpat, pentru că au fost aruncaţi din autocar", a mai spus supravieţuitorul.

Cel puţin 18 români au murit şi alte 29 de persoane erau internate, joi seară, la spitalele din Podgorica, capitala Muntenegrului, după ce un autocar românesc s-a prăbuşit de pe un pod într-o prăpastie. Zeci de oficiali şi medici români s-au dus în Muntenegru, atât pentru a vedea care este situaţia exactă, cât şi pentru a începe să transporte victimele şi trupurile neînsufleţite în România.