Cel mai bun prieten a lui Bogdan Mitu, soţul femeii înecate în Dunăre, a recunoscut că i-a ucis pe părinţii acesteia, soţii Garoafă. Îndemnat de Mitu, Gheorghe Deli-Iorga a mers la soţii Garoafă pentru a sta de vorbă cu ei şi să o convingă că fata lor Gabriela Mitu, care se certase cu soţul ei, să nu divorţeze. Ucigaşul a făcut dezvăluiri şocante despre cum şi-a ucis victimele.

"El (Petre Garoafă - n.r.) a zis: hai până jos să mutăm patul acela. Pentru că era patul acela, unde se mutaseră ei. Am coborât jos cu el. Ea (soţia lui Petre Garoafă - n.r.) a rămas sus. M-am certat cu el şi a zis, ieşi din casa mea. A luat cuţitul, a vrut să mă înţepe. L-am pus jos şi el tot dădea cu cuţitul în haină, dar se îndoia cuţitul", a declarat Gianu Deli-Iorga într-o înregistrare difuzată de Neptun TV. Bărbatul a spus că i-a smuls cuţitul din mână lui Petre Garoafă şi că apoi l-a lovit în gât.

Soţia Elena Garoafă a auzit zgomote şi a ieşit din camera în care rămăsese la etajul superior. "I-am zis femeii că bătrânul a vrut să dea cu cuţitul în mine. A zis că ce ai făcut, măi, nenorocitule! A luat şi ea un cuţit şi a început să strige: "Poliţia". A început să dea cu cuţitul în mine, dar nu avea forţă", a mai spus el.

Deli-Iorga a povestit că a intrat în panică şi i-a înjunghiat pe cei doi bătrâni timp de o oră, "o jumătate de oră pe unul, o jumătate de oră pe celălalt". Giani Deli-Iorga rămâne după gratii în următoarele 29 de zile. Bărbatul este acuzat de omor deosebit de grav şi tâlhărie.

Gabriela Mitu, în vârstă de 22 de ani, a murit, luni, după ce s-a înecat în apele Canalului Dunăre - Marea Neagră. Soţul ei a dispărut şi este dat în urmărire generală.