Un grav incident armat a avut loc la o şcoală generală din oraşul american Newtown, în statul Connecticut. Aproape 30 persoane au murit, inclusiv atacatorul şi 18 - 20 copii, a anunţat poliţia, fără a preciza numărul exact al victimelor. Autorului atacului a fost identificat de poliţie, care a refuzat însă, vineri seara, să precizeze numele acestuia.

Posturile americane de televiziune l-au identificat într-o primă fază pe atacator în persoana lui Ryan Lanza, în vârstă de 24 de ani. În cursul după amiezii însă, ele au revenit asupra identităţii, afirmând că atacatorul, găsit mort în şcoală, potrivit poliţiei, se numea de fapt Adam Lanza şi avea 20 de ani.

Ryan Lanza ar fi de fapt fratele ucigaşului, potrivit presei americane. Postul de televiziune CBS a filmat arestarea lui Ryan Lanza, care în prezent este interogat de poliţie.

Autorul atacului ar fi tatăl unui elev, un bărbat în vârstă de 20 de ani originar din statul New Jersey. Bărbatul a pătruns în şcoală cu două arme de foc, îmbrăcat în negru şi având o vestă antiglonţ.

Conform postului CBS, bilanţul atacului este de cel puţin 27 de morţi, dintre care 18 copii. Acest bilanţ încă nu a fost confirmat de poliţie. Trei dintre persoanele rănite sunt în stare gravă. Nu se ştie cu certitudine dacă agresorul a fost ucis sau s-a sinucis, potrivit CNN.

Tragedia s-a întâmplat vineri la ora locală 9.40 (16.40, ora României), la şcoala generală "Sandy Hook" din Newtown. Conform publicaţiei The Hartford Courant, citată de postul NBC, un agresor înarmat a intrat în clădirea principală a şcolii. Un agent de poliţie a scos din şcoală un elev care prezenta plăgi prin împuşcare şi care era în stare gravă.

Şcoala are 39 de profesori şi aproximativ 650 de elevi. Zeci de agenţi de poliţie au ocupat poziţii în jurul şcolii, iar restul instituţiilor de învăţământ din district au fost închise.