Un nou atac armat în Statele Unite ale Americii, unde legislația privind accesul la arme este „subțire” sau inexistentă, în funcție de stat.

În Texas, un tânăr în vârstă de 18 ani a intrat înarmat într-o școală primară și a împușcat la nimereală copii și adulți care i-au ieșit în cale. Potrivit CBS News, el ar fi avut un pistol și, probabil, și o pușcă.

Presa americană, citată de rfi.ro, scrie că atacatorul a ucis 19 copii din clasele a II-a, a III-a și a IV-a. S-a întâmplat marți, la ora locală 11.30, la școala Robb Elementary din orășelul Uvalde (Texas), aflat la circa 120 de kilometri de granița cu Mexic. 

Pe lângă cei 19 copii, el a omorât și doi adulți. Potrivit Digi24.ro, băiatul - Salvador Ramos - își cumpărase arme ca un cadou de ziua lui, când a împlinit 18 ani. 

Înainte de a comite atacul în școală, el și-a împușcat mortal bunica, a luat mașina și a comis o autoaccidentare în apropierea școlii. 

Un agent al Poliției de Frontieră, care lucra în apropiere, a auzit împușcăturile. Bărbatul a intrat în școală fără să aștepte întăriri, pentru a-l opri pe atacator. Au sosit și alți polițiști, iar după schimburi de focuri, atacatorul a fost omorât. Doi agenți au fost răniți, potrivit CBS News. 

Atacul din Texas s-a petrecut la 10 zile după un atac mortal rasist, la un supermarket din Buffalo, New York.

"19 copii au fost uciși la o școală din Texas într-un atac armat. Un nou masacru... Uvalde, Texas, o școală elementară, copii frumoși, inocenți, de clasa a doua, a treia, a patra. A pierde un copil este ca și cum ți-ai smulge o bucată din suflet. Ca națiune trebuie să ne întrebăm: Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom înfrunta lobby-ul armelor? Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom face ceea ce știm că este nevoie să facem? De ce suntem dispuși să trăim cu acest măcel? De ce continuăm să lăsăm asta să se întâmple? Unde, în numele lui Dumnezeu, ne este coloana vertebrală? Este timpul să transformăm durerea în acțiune", a transmis președintele SUA, Joe Biden. 

Mai multe voci publice din SUA fac din nou apel la instituirea unor reguli de verificare a antecedentelor atunci când cineva vrea să-și cumpere arme. Spre exemplu, antrenorul echipei de baschet Golden State Warriors, Steve Kerr, a ținut un discurs emoționant înaintea unuia dintre meciurile din finala NBA. El a spus că s-a săturat, ca toți americanii, de momente de reculegere și condoleanțe, în urma unor astfel de masacre, și că trebuie ca acei 50 de senatori ai SUA care refuză să voteze legislația privind verificarea antecedentelor trebuie să o facă și să nu pună puterea mai presus de viața copiilor. 

De asemenea, senatorul democrat Chris Murphy a făcut un apel chiar în plenul senatului către colegii lui să voteze legislația care înrgreunează accesul la arme. 

„Ce facem? Ce facem? La câteva zile după ce un atacator a intrat într-un magazin alimentar și a împușcat cetățeni americani, avem de-a face cu un nou atac. Avem mai multe atacuri în masă decât câte zile sunt în an. Copiii noștri se tem, de fiecare dată când intră în sala de clasă, că ei vor fi următoarele victime. Ce facem?”, a spus senatorul.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!