Gafă de proporţii a mascaţilor de la DIICOT Sibiu. Fostul senator, Mircea Vâlcu a fost confundat cu un traficant de droguri. El s-a trezit cu pistolul la tâmplă, în propria casă, în timpul unei descinderi a mascaţilor.

Poliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog şi procurorii DIICOT Sibiu acţionau împreună, ieri dimineaţă, la Mediaş, pentru prinderea unor traficanţi de droguri. Au confundat adresele unor case şi au fost la un pas să-l ia pe sus pe fostul senator Mircea Vâlcu, de 80 de ani.

„Au coborât din două maşini zeci de oameni, înarmaţi cum numai în clanurile de la Rio De Janeiro vezi. Mi-au scos poarta de la intrare din ţâţâni şi mi-au bătut la uşa casei apoi. Noroc că eram acasă, altfel îmi rupeau uşa. Le-am deschis şi imediat am cerut să văd dacă au mandat", povesteşte fostul senator.

„Ei, de fapt, căutau proprietarul de la Vasile Pârva nr. 2A, dar s-au oprit la nr. 2, unde locuiesc eu. Apoi au plecat şi mi-au spus că se vor întoarce să îmi repare poarta. După mine, această procedură a fost de-a dreptul grotescă", mai spune Mircea Vâlcu. Anchetatorii nu dau explicaţii clare.

"Nu ştiu să se fi întâmplat vreun incident de acest gen în timpul percheziţiilor. Dacă s-a întâmplat aşa ceva e regretabil", a spus procurorul Florin Nan, coordonatorul acţiunilor din cadrul DIICOT Sibiu.